Meer resultaten voor leonberger

leonberger
Leonberger Wikipedia.
Ga naar navigatie zoeken. FCI Groep 2 Sectie 2.2 145. De Leonberger is een hondenras. De oren van de Leonberger zijn ver van achteren aan het hoofd aangezet. Ze zijn hangend en middelgroot. Zijn vacht is zacht tot ruw en lang. Hij komt in de kleuren geel rood tot roodbruin en zandkleuren voor telkens met een zwart masker. De hond kan een schofthoogte van 80 cm bereiken. De Leonberger wordt gezien als geschikte huishond. Hij is graag buiten en kan goed tegen de kou. De huidige Leonberger ontstond in de plaats Leonberg in Württemberg door kruising van de Sint-bernard Newfoundlander en Pyrenese berghond. De wereldoorlogen hebben voor dit ras bijna het einde betekend.
Welkom op de website van Leonberger kennel Memicedaiska Memicedaiska.
34 jaar deel ik mijn leven met Leonbergers. Makoum Iska geboren in 1983 was mijn eerste Leonberger. Zij is de stammoeder van mijn kennel. Zij verdient deze naam met eer. Niet alleen om haar negatieve heupen en haar fraaie tevenhoofd maar vooral om haar onverstoorbare karakter. Op dit moment wonen er 4 teven bij mij Memicedaiska Wanikya Nederlandse Club kampioen 2012 geboren in 2009 Memicedaiska Zahida geboren in 2011 Memicedaiska Haiba geboren 2015 en Memicedaiska Jin geboren in 2016. Andere honden die op mijn naam staan zijn Memicedaiska Binti Forba Memicedaiska Charissa Vasja Memicedaiska Garbi-Thumbi en Memicedaiska Falisha.Zij wonen bij andere liefhebbers van het ras.
Leonberger Honden Page.
Karakter van de Leonberger. De Leonberger is leergierig en intelligent. De Leonberger wordt geroemd om zijn kindvriendelijk karakter. Een echte familiehond die overal mee naartoe genomen kan worden. Waakzaam vriendelijk nieuwsgierig maar beslist geen doetje. Rustig in huis buiten levendig en speels. Tegenover soortgenoten en andere dieren is hij verdraagzaam wel haast vanuit een zekere soevereiniteit. De Leonberger is van nature niet angstig of agressief. De pluspunten van een Leonberger. Een sterk rustig en evenwichtig karakter. Een bijzonder kindvriendelijk karakter. Een sterke hang naar menselijk gezelschap. Waakzaam leergierig en intelligent. De minpunten van een Leonberger.
Leonbergers van Diemensland.
Kennel van Diemensland en alle informatie over de Leonberger hond.
Oetelnest.nl Het ras de Leonberger.
Door de Sint-Bernhard Newfoundlander en Pyrenese berghond met elkaar te kruisen lukte dat uiteindelijk. In 1857 introduceerde Heinrich Essig het resultaat de Leonberger. Het duurde vrij lang voordat de Leonberger werd erkend als zelfstandig ras. Voor de hond bestond in de vorige eeuw veel belangstelling. De wereldoorlogen hebben echter bijna het einde van het ras betekend. Een handvol liefhebbers hebben zich ingezet om het ras te redden. In Nederland werd het eerste nest pas in 1963 geboren. Op dit moment zijn er in Nederland ongeveer 2000 Leonbergers. Ondertussen zijn er wereldwijd meerdere Leonberger rasverenigingen opgericht die een zorgvuldige en verantwoorde fokkerij stimuleren. Van oudsher is de Leonberger een erfhond.
Home Weidemars Leonberger.
Zaterdag kennisgemaakt met het nieuwe baasje van Dinthe die helemaal naar Noord Holland verhuist. Binnenkort worden nog een aantal foto's en filmpjes toegevoegd. Afgelopen zondag naar de KCM van de LHCN geweest met Dani en voor de keuring met Chinouk. Het was voor haar en mijzelf sinds Ayla weer de eerste ringkeuring en dat was best wel een even wennen. Ze kreeg een keurige Goed voor haar eerste show! Volgende keer gaan we natuurlijk voor meer eerst maar even goed trainen. Er is veel belangstelling voor Dinthe maar niet elk baasjes past of men vindt een rashond te duur. Ook dat deel van de hond moet passen.
Leonberger Pedigree.
30 30 60 60. Eerder een hond gehad? Gaan kinderen onder 16 jaar ermee wandelen? Over jouw ideale hond. Mini Klein Gemiddeld Groot Maxi. Dit Duitse ras is genoemd naar de plaats Leonberg in Württemberg Duitsland. De Leonberger is een kruising tussen de Landseer een Sint Bernard en de Pyreneese Berghond. Grondlegger Heinrich Essig wilde een hond fokken die zou lijken op de leeuw in het stadswapen. Het is dan ook een groot krachtig gespierd en elegant ras. Gemiddelde grootte en gewicht. Reuen 72 80 cm teven 65 75 cm. Het gewicht ligt tussen de 55 65 kg. Karakter eigenschappen en temperament. De Leonberger is een echte familiehond zelfbewust rustig en vriendelijk.
Leonberger Rasbeschrijving Informatie Startpunthonden.
De Leonbergen komt van oorsprong uit Duitsland in 1846 en dit veelzijdige ras was zeer geliefd bij het koningshuis. De Leonberger was bijna uitgestorven aan het einde van de Eerste Wereldoorlog maar er werd nieuw leven ingeblazen door verschillende Duitse fokkers die erg gewijd waren aan het ras. Ze worden beschouwd als de oudste van de Duitse rassen. De Leonberger wordt gebruikt als een werkhond en metgezel in onder andere Duitsland Frankrijk en Scandinavi235. Ze zijn echter relatief zeldzaam in andere landen.
leonberger iets voor u Welkom bij Leonberger fokker Si Lleodie!
Een Leonberger is een berghond. Berghonden zijn erg zelfstandig dit betekend dat ze niet voor je werken maar samen met je werken. Een Leonberger zoekt een stabiele eigenaar die geduldig rustig en consequent is de Leonberger zoekt een metgezel geen dril majoor of baas. De Leonberger zal zich geregeld eerst afvragen wat hij ermee wint om naar jou te luisteren. Met een Leonberger moet eerst een band opgebouwd worden een relatie die bestaat uit wederzijds vertrouwen en respect.
Leonberger.
De geschiedenis van de Leonberger is niet helemaal bekend. De destijds zittende wethouder Heinrich Essig zou een op het wapen van de stad gelijkende hond willen fokken. Hiervoor zou hij gebruik gemaakt hebben van honden afkomstig uit de Alpen. Deze werden gekruist met bekende en onbekende boeren honden om uiteindelijk op de Leonbergse Hond Leonberger uit te komen. Als de Leonberger al een functie had dan was het om de boerderij of het erf te bewaken.
Leonberger.
FCI groep 2 Pinschers Schnauzers Molossers en Sennenhonden. Genoemd naar de plaats Leonberg in Württemberg Duitsland. Omstreeks 1860 gefokt uit kruisingen van de Landseer de Sint Bernard en de Pyreneese Berghond. Grondlegger Heinrich Essig wilde een hond fokken die zou lijken op de leeuw in het stadswapen. FCI groep 2 Pinschers Schnauzers Molossers en Sennenhonden. Groot krachtig gespierd elegant goed geproportioneerd. De vacht is matig zacht tot grof vlak liggend recht of iets golvend. Manen aan borst en hals.
Leonberger GEKop hondenrassen encyclopedie.
Spring naar de secundaire inhoud. Welk ras past bij mij? Vraag van de week. Home Hondenrassen encyclopedie Leonberger. Deel deze pagina op Facebook. In de hondenrassen-encyclopedie vind je van alle rassen een beschrijving over karakter en uiterlijk. Uiteraard is iedere hond weer anders en daarom is het voor diegene die zelf een rashond hebben hier mogelijk hun ervaring over dit ras te delen. Ben jij een echte hondenkenner? Ben je een echte hondenkenner? Test hier je kennis en daag je vrienden uit om jouw score te verbeteren. Wat gaan we dit weekend doen?

Contacteer ons