Zoeken naar landseer ect

landseer ect
Landseer ECT Royal Canin.
De Landseer Europees Continentaal Type heeft nog wel wat weg van de Newfoundlander het ras waar deze zwart-witte reus van afstamt. De Landseer dankt zijn naam aan de kunstenaar E. Landseer die hem rond 1837 op schilderijen afbeeldde. Pas in 1961 werde de Landseer erkend als ras. Hij is een echte waterrat die het liefst elke dag iets doet met de baas en als het even kan ook een duik waagt. Hij is waaks kan behoorlijk eigenwijs zijn maar is vooral vriendelijk en aanhankelijk.
Landseer ECT Honden Page.
De Landseer ECT behoort tot de Rasgroep Pinschers Schnauzers Molossers en Zwitserse Sennenhonden. Geschiedenis van de Landseer ECT. Bron Kennel van Hollandseer. Wie probeert de geschiedenis van de Landseer te beschrijven begeeft zich onwillekeurig op glad ijs. Over de geschiedenis van de Landseer en meer in het algemeen de hond van Newfoundland is reeds veel geschreven. De diverse kynologen zijn het echter over de afkomst niet altijd eens. Vaak moeten wij ons dan ook behelpen met het uitspreken van vermoedens omtrent de oorsprong van het ras.
Praganda's landseer E.C.T. kennel.
Landseer ECT Wikipedia.
Ga naar navigatie zoeken. FCI Groep 2 Sectie 2.2 226. Zie ook de lijst van FCI-nummers. De Landseer ECT ook wel Landseer E.C.T. is een wit-zwart hondenras verwant aan de Newfoundlander. ECT staat voor Europees Continentaal Type. Het ras wordt herleid op honden die eind 18e begin 19e eeuw in Engeland geïmporteerd werden vanaf Newfoundland en de oostkust van Canada. In deze dieren moeten kenmerken van Europese berghonden en op waterwild gerichte jachthonden vermengd zijn geweest. Mogelijk hebben ook Indiaanse honden een bijdrage geleverd.
home.
Veiligheidscontrole nodig.
Landseer ECT.
FCI groep 2 Pinschers Schnauzers Molossers en Sennenhonden. Van de meeste huidige hondenrassen is de oorsprongsgeschiedenis goed te achterhalen. De Landseer ECT geschiedenis verliest zich echter in de nevelen van het verleden. Er zijn slechts vermoedens over de oorsprong van dit ras blijven ons deel. De Landseer ECT stamt af van de oer-Newfoundlander honden die eind 18e begin 19e eeuw in Engeland geïmporteerd werden vanaf Newfoundland en de oostkust van Canada. Naar verluidt werden de honden in Canada gebruikt als trekdier en voor het binnenhalen van netten en het redden van drenkelingen.
Landseer club Nederland.
De inschrijving voor de KCM 2017 is geopend. Welkom op de nieuwe site van de Landseerclub Nederland LCN. De LCN behartigt de belangen van het ras Landseer ECT. De vereniging is in 1980 opgericht als eerste door de Raad van Beheer op Kynologisch gebied in Nederland erkende rasvereniging voor Landseers. Het doel van onze rasvereniging is vooral om fokkers en liefhebbers van de Landseer ECT tot elkaar te brengen. Het zomernummer van Neerlandseer is uit! Weer vol met veel verschillende en interessante artikelen. Als u het als lid nog niet ontvangen heeft neem dan contact op met de ledenadministratie!
Nederlandse Landseer ECT Vereniging.
Ga naar de inhoud. Nieuwsbrieven Raad van Beheer. Demo Renesse 10 oktober. Op de site van de. Nederlandse Landseer ECT Vereniging. Onze site is een bron van informatie om. alles te weten te komen over. Heeft u een leuk verhaal foto of anekdote?

Contacteer ons