Resultaten voor entlebucher sennenhond

entlebucher sennenhond
Entlebucher Sennenhond Honden Page.
De Entlebucher Sennenhond behoort tot de Rasgroep Pinschers Schnauzers Molossers en Zwitserse Sennenhonden. Geschiedenis van de Entlebucher Sennenhond. Rasgroep 2 pinschers snauzers molossers en sennenhonden. De Entlebucher is de kleinste van de vier Zwitserse Sennenhonden. Hij komt oorspronkelijk uit Entlebuch een dal in de kantons Luzern en Bern. De eerste beschrijving ervan onder de naam Entlibucherhund stamt uit 1889. Nog lang daarna wordt geen onderscheid gemaakt tussen de Appenzeller een formaat groter en de Entlebucher Sennenhond.
Entlebucher Sennenhond.
FCI groep 2 Pinschers Schnauzers Molossers en Sennenhonden. De oorsprong van de Entlebucher Sennenhond ligt rond de dalen van het Entlebuch in Zwitserland. De boeren in dit gebied hadden een hond nodig die veelzijdig was en niet te veeleisend wat verzorging betreft. Zijn taak bestond uit het bewaken van huis en haard en het drijven van de koeien naar de bergweiden. Door deze taken is de Entlebucher een zelfstandige moedige en levendige hond. Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we look-alikes.
Entlebucher Sennenhond Rassen Hondenplaza.
Home Rassen Entlebucher Sennenhond. De Entlebucher is de kleinste van de 4 Zwitserse Sennenhonden. Hij komt oorspronkelijk uit het Entlebuch een dal in de kantons Luzern en Bern. De eerste beschrijving ervan onder de naam Entlibucherhund stamt uit 1889. Maar nog gedurende geruime tijd daarna wordt er eigenlijk geen onderscheid gemaakt tussen een Appenzeller en een Entlebucher. In 1913 worden op de hondententoonstelling in Langenthal 4 exemplaren van deze kleine drijfhond met korte staart aan Prof. Heim de grote beschermer van de Zwitserse Sennenhondenrassen.
Entlebucher Sennenhond Royal Canin.
De Entlebucher Sennenhond is een stokharige compacte hond. Hij is de evenwichtigheid zelve. Hij bewaakt de mensen waarvan hij houdt met dezelfde werklust als waarmee hij vroeger het vee beschermde en blijft zo lang hij vindt dat dat kan beleefd. De Entlebucher Sennenhond is de kleinste van de vier Zwitserse Alpenhondenrassen waarvan de Berner Sennenhond de bekendste is. Deze kleine Zwitserse Sennenhond verwant aan de Appenzeller Sennenhond dankt zijn naam aan Entlebucheen streek in het kanton van Luzerne. De Entlebucher Sennenhond is van deze streek afkomstig.
Entlebucher Sennenhond vriend door dik en dun Dier en Natuur Huisdieren.
Hij is zelfverzekerd en onbevreesd. Een vreemde wordt niet direct vertrouwd door deze goedmoedige en aanhankelijke trouwe viervoeter. En met zijn prac.
Entlebucher sennenhond Hondencentrum.
maak een widget Raskenmerken Entlebucher sennenhond. Foto s Entlebucher sennenhond. Land van oorsprong Zwitserland. Algemeen voorkomen De entlebucher-sennenhond is met zijn schouderhoogte van 40 a 50 cm de kleinste van de Zwitserse berghonden maar hij is bijzonder stevig gebouwd getuige zijn gewicht van 25 tot 30 kg.
Entlebucher Sennenhond.
Vergelijking Sennenhondenrassen Sennenweb.
Stokhaar met middellang dekhaar en dichte ondervacht. Glad zwevend of hangend gedragen. Berner Sennenhond Meer informatie. Dicht behaard zwevend of hangend gedragen pluim. Middelgroot hoog aangezet driehoekig licht afgerond. Zwart/tan/wit chocolade bruine kleur i.p.v. Kort stokhaar dichte ondervacht. Dicht behaard hoog aangezet in beweging gekruld over kruis.
Entlebucher Sennenhond Kennel van het Craveld.
Freek van het Craveld. Emilio van het Craveld. De Entlebucher is de kleinste van de vier Zwitserse sennenhondrassen. Hij komt uit het Entlebucher dal dat in de Kanton Luzern en Bern ligt. De start van de zuivere Entlebucher fok. De eerste beschrijving onder de naam Entlibucherhund stamt uit 1889. Lange tijd erna werden de Entlebucher en Appenzeller nog steeds niet van elkaar gescheiden gefokt. In 1913 werden 4 exemplaren van deze kleine drijfhond met Stummelrute aangemeld op de hondententoonstelling in Langenthal. Zij werden voorgesteld aan professor Albert Heim de grootste onderzoeker m.b.t.
Pupinformatie Sennenweb.
Hier vindt u de lijst van fokkers van Entlebuchers binnen onze vereniging. De NVAEGZ heeft een document opgesteld met daarin belangrijke aandachtspunten voor een koper. Wat is het aankoopbedrag voor een Entlebucher Sennenhond? De prijs van een Entlebucher pup ligt rond 130000. Dit is het gemiddelde van de prijzen die de fokkers voor hun pups vragen. De fokker is vrij zijn eigen prijs te bepalen. Voor een pup die fouten heeft volgens de rasstandaard mag niet de volle prijs gevraagd worden. Voor een hond die herplaatst moet worden Beneden de 2 jaar is 1/3 deel van het aankoopbedrag reëel. Voor oudere honden is het bedrag in overleg een kleine vergoeding kan gevraagd worden.
De Entlebucher Sennenhond Media Boekservice Dierenboeken Paardenboeken Hondenboeken.
U heeft geen producten in uw winkelwagen. Schrijf de eerste review over dit product. Eindelijk is hier het eerste en tot nu toe enige boekje over de Zwitserse Entlebucher Sennenhund in het Nederlands! Herma Corlese uit Didam besteedt aandacht aan alle facetten van dit bijzondere hondenras. Handzaam overzichtelijk en met alle basiswetenswaardigheden komen niet alleen de aanschaf fokkerij en verzorging aan bod.
Facebook.

Contacteer ons