Meer resultaten voor entlebucher sennenhond

entlebucher sennenhond
Vergelijking Sennenhondenrassen Sennenweb.
Stokhaar met middellang dekhaar en dichte ondervacht. Glad zwevend of hangend gedragen. Berner Sennenhond Meer informatie. Dicht behaard zwevend of hangend gedragen pluim. Middelgroot hoog aangezet driehoekig licht afgerond. Zwart/tan/wit chocolade bruine kleur i.p.v. Kort stokhaar dichte ondervacht. Dicht behaard hoog aangezet in beweging gekruld over kruis.
Entlebucher Sennenhond informatie over de Entlebucher Sennenhond Royal Canin.
De Entlebucher Sennenhond is een stokharige compacte hond. Hij is de evenwichtigheid zelve. Hij bewaakt de mensen waarvan hij houdt met dezelfde werklust als waarmee hij vroeger het vee beschermde en blijft zo lang hij vindt dat dat kan beleefd. De Entlebucher Sennenhond is de kleinste van de vier Zwitserse Alpenhondenrassen waarvan de Berner Sennenhond de bekendste is. Deze kleine Zwitserse Sennenhond verwant aan de Appenzeller Sennenhond dankt zijn naam aan Entlebucheen streek in het kanton van Luzerne. De Entlebucher Sennenhond is van deze streek afkomstig.
Entlebucher Sennenhond Rasbeschrijving Informatie Startpunthonden.
Het ras gaat terug tot in de Romeinse tijd en dit oude ras is de kleinste van de vier Zwitserse Sennenhonden. De Entlebucher Sennenhond werd gebruikt door Alpine herders om vee mee te drijven maar ook als een metgezel en beschermer. De Entlebucher Sennenhond is van middelmatige grootte gespierd stevig en compact gebouwd en dit ras is wendbaar alert en behendig. Entlebucher Sennenhonden beschikken over een vriendelijke en slimme uitstraling alsook kracht en uithoudingsvermogen.
Entlebucher Sennenhond vriend door dik en dun Dier en Natuur Huisdieren.
Hij is zelfverzekerd en onbevreesd. Een vreemde wordt niet direct vertrouwd door deze goedmoedige en aanhankelijke trouwe viervoeter. En met zijn prac.
Entlebucher sennenhond Hondencentrum.
maak een widget Raskenmerken Entlebucher sennenhond. Foto s Entlebucher sennenhond. Land van oorsprong Zwitserland. Algemeen voorkomen De entlebucher-sennenhond is met zijn schouderhoogte van 40 a 50 cm de kleinste van de Zwitserse berghonden maar hij is bijzonder stevig gebouwd getuige zijn gewicht van 25 tot 30 kg.
Entlebucher Sennenhond.
Entlebucher Sennenhond Honden Page.
De Entlebucher Sennenhond behoort tot de Rasgroep Pinschers Schnauzers Molossers en Zwitserse Sennenhonden. Geschiedenis van de Entlebucher Sennenhond. Rasgroep 2 pinschers snauzers molossers en sennenhonden. De Entlebucher is de kleinste van de vier Zwitserse Sennenhonden. Hij komt oorspronkelijk uit Entlebuch een dal in de kantons Luzern en Bern. De eerste beschrijving ervan onder de naam Entlibucherhund stamt uit 1889. Nog lang daarna wordt geen onderscheid gemaakt tussen de Appenzeller een formaat groter en de Entlebucher Sennenhond.
Hondenrassen Entlebucher Sennenhond.
Entlebucher Sennenhond rasinformatie is de Entlebucher Sennenhond makkelijk opvoedbaar? En heeft deze hond veel beweging en verzorging nodig? Lees alle antwoorden op Puppyplaats.nl.
Entlebucher sennenhond Wikipedia.
Ga naar navigatie zoeken. FCI Groep 2 Sectie 3 47. Zie ook de lijst van FCI-nummers. Meer een foto van hoe een entlebucher eruitziet. De Entlebucher sennenhond is een hondenras. De Entlebucher sennenhond is de kleinste van de vier sennenhonden. Hij bereikt een schofthoogte van 50 cm reu en 48 cm teef een gewicht van 20 tot 30 kg. De naam stamt van het dorp Entlebuch in Zwitserland waar deze hond oorspronkelijk werd gefokt. Ongeveer 10% van de Entlebucher sennenhonden komen met een korte staart op de wereld. Deze staart is dus niet gecoupeerd al denken velen dit wel.
De Entlebucher Sennenhond Media Boekservice Dierenboeken Paardenboeken Hondenboeken.
U heeft geen producten in uw winkelwagen. Schrijf de eerste review over dit product. Eindelijk is hier het eerste en tot nu toe enige boekje over de Zwitserse Entlebucher Sennenhund in het Nederlands! Herma Corlese uit Didam besteedt aandacht aan alle facetten van dit bijzondere hondenras. Handzaam overzichtelijk en met alle basiswetenswaardigheden komen niet alleen de aanschaf fokkerij en verzorging aan bod.
Tips bij het opvoeden van de Entlebucher Sennenhond Startpunthonden.
Je hond frisbee leren. Om je hond frisbee te leren spelen is leuk en zeker de moeite waard. Het is een geweldige manier om tijd met je hond door te brengen en nog gezond ook. Bijten afleren bij de pup. Bijten is een gedrag dat volkomen normaal is bij honden met name bij pups en heeft veel te maken met het leerproces van een puppy.
Uit t hollandese Entlinest De Entlebucher Sennenhond.
Home NL De Entlebucher Sennenhond. De geschiedenis van de Entlebucher Sennenhond. De Entlebucher Sennenhond is de kleinste van de 4 Zwitserse Sennenhonden. Hij komt oorspronkelijk uit het Entlebuch een dal in de kantons Luzern en Bern. De eerste beschrijving ervan onder de naam Entlibucherhund stamt uit 1889. Maar nog lange tijd daarna wordt er eigenlijk geen onderscheid gemaakt tussen een Appenzeller en een Entlebucher. In 1913 worden op de hondententoonstelling in Langenthal 4 van deze kleine drijfhonden met korte staart voorgesteld aan Prof. Heim de grote beschermer van de Zwitserse Sennenhondenrassen.

Contacteer ons