Meer resultaten voor tibetaanse spaniel

tibetaanse spaniel
Tibetaanse Spaniël Pedigree.
30 30 60 60. Eerder een hond gehad? Gaan kinderen onder 16 jaar ermee wandelen? Over jouw ideale hond. Mini Klein Gemiddeld Groot Maxi. De Tibetaanse Spaniël is een heel charmante en zeer intelligente kleine hond die van oorsprong uit de Himalaya afkomstig is. Als ras is hij al meer dan 2000 jaar bekend en werd gefokt door Boeddhistische monniken en lamas. Hoewel de legende zegt dat ze in de kloosters het gebedswiel draaiden was het een waakhond hun scherpe zicht en gehoor maken hem tot waardevol gezelschap vooral voor mensen die alleen wonen. Tibetaanse Spaniëls kunnen 16 jaar worden. Gemiddelde grootte en gewicht. Gemiddeld 254 cm 41 68 kg.
Welkom bij Tibetaanse Spaniel Kennel t Snijdershofke.
Ik ben me nog niet zo heel lang geleden ongeveer in 2002 in het ras gaan verdiepen en nadat ik verschillende boeken had gelezen en de Tibetaanse Spaniel in het echt tegenkwam wist ik dat dit mijn favoriete ras was. We hebben ons toen genformeerd bij verschillende fokkers en namen toen ons eerste meisje in huis.onze Lady Lin. Al snel bleek dat er bij mij een soort van passie ontstond voor het ras. Ik was inmiddels ook gaan showen met Lady Lin wat haar en mij goed afging. Daarom besloten we om een tweede Tibetaantje in huis te nemen en dit werd onze Dikyi.een heerlijk ventje. Inmiddels hebben we meerdere Tibetaanse Spaniels en binnenkort zal er weer gezinsuitbreiding komen.
Tibetaanse spaniël Hondencentrum.
maak een widget Raskenmerken Tibetaanse spaniël. Foto s Tibetaanse spaniël. Land van oorsprong Tibet. Algemeen voorkomen Dit pekineesachtige hondje stamt uit Tibet waar het zijn taak was gebedsrollen te laten draaien.
Tibetaanse Spaniel kennels in Nederland Doggo.nl.
Tibetaanse Spaniel kennels in Nederland. Groene Streep 6 5851 ED Afferden. Fokker van Tibetaanse Spaniels. Obrechtstraat 283 2517 TX Den Haag. Wij zijn een kleinschalige Tibetaanse Spaniels kennel aangesloten bij de Raad van Beheer. Sint Lambertusstraat 22 5221 BB Engelen. Tibetaanse spaniels en Cairn terriers. Prinsenbaan 106 6104 BH Koningsbosch. Klaroen 14 7833 GR Nieuw-Amsterdam. Fokker van Tibetaanse Spaniels. La Maison Du Marchand.
Tibetaanse Spaniel De Nieuwe Hond.
Spitsen en honden van het oerhondtype. Nog niet erkende rassen. Home Hondenrassen Tibetaanse Spaniel. Rasgroep 9 Gezelschaps en dwerghonden. Tibet Huidige en oorspronkelijke taken. Ze wegen tussen de 4 en 65 kilo. De schedel is licht gewelfd. De stop is duidelijk zichtbaar. De oren zijn hoog aangezet en worden hangend gedragen. De ogen van de Tibetaanse Spaniel zijn ovaal vormig. Het lichaam is langer dan hoog. De rug is recht en de borst is diep.
Tibetaanse spaniël Wikipedia.
Ga naar navigatie zoeken. FCI Groep 9 Sectie 5 231. Zie ook de lijst van FCI-nummers. De Tibetaanse spaniël is een hondenras dat afkomstig is uit Tibet. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is dit ras geen echte spaniël. Spaniëls zijn namelijk vogelhonden terwijl de Tibetaanse spaniël een gezelschapshond en waakhond is. Het ras werd oorspronkelijk gefokt in de kloosters van Tibet. De dieren zoeken graag hoge uitkijkpunten op. Het ras is bruikbaar als waakhond in die zin dat de hond begint te blaffen als er iets ongebruikelijks gebeurt of als er een vreemde in de buurt komt. Het ras is niet agressief.
Eerste Gezelschapshonden Club Nederland Tibetaanse Spaniël.
FCI-Classification Group 9 Companion and Toy Dogs. Section 5 Tibetan breeds. General appearance Small active and alert. Well balanced in general outline slightly longer in body than height at withers. Behaviour / temperament Gay and assertive highly intelligent aloof with strangers. Alert loyal but independant. Head Small in proportion to body carried proudly. Masculine in dogs but free from coarseness. Skull Slightly domed moderate width and length. Stop Slight but defined.
Home.
De Tibetaanse Spaniel is dit allemaal! Mijn man en ik wonen met onze Tibetaanse Spaniels we hebben ook af en toe pups in een leuk vrijstaand huis in een prachtig beschermd natuurgebied. Behalve de honden hebben we ook nog twee poezen Jasmijn en Iris die ervoor zorgen dat wij niet teveel muizen in huis krijgen. Helaas is onze een haan Frits die elke morgen onder het keukenraam stond te kijken of er nog iets lekkers voor hem te halen was overleden. Onze kennel is toevallig ontstaan ik paste regelmatig op bij een Shih-Tzu fokker.
Royal Canin Tibetaanse Spaniel Producten.
Ras afkomst Tibet China. Uiterlijke kenmerken van de Tibetaanse Spaniel. Het karakter van de Tibetaanse Spaniel. Hij is levendig energiek snel behendig en heeft een goed karakter. Hij is aanhankelijk zachtaardig kalm gevoelig blaft weinig en is niet agressief. Maar hij is terughoudend tegenover vreemden. Het is een goede waakhond. Hij moet met kalmte rechtvaardig worden opgevoed. Alle kleuren en kleurmengingen zijn toegestaan. Redelijk korte sterke goed aangezette hals bedekt met manen of kraag van langere haren vooral bij de reu. Reu ongeveer 27 cm. Teef ongeveer 24 cm.
Tibetaanse Spaniel De website van Pekingees en Dwergspanielclub.
Oorspronkelijk werden deze hondjes gefokt in de kloosters van Tibet waar zij door de monniken zeer gerespecteerd werden. Door hun geblaf waarschuwden ze namelijk voor naderende bezoekers. Deze kenmerken vindt men nu nog in het ras het zijn goede huishonden die elk ongebruikelijk voorval rapporteren. Net zoals ze vroeger op de muren van de kloosters op de uitkijk stonden zo houden ze er nu nog van een uitkijkpunt te hebben bijvoorbeeld een vensterbank.
Tibetaanse Spaniel Hondentrainingen.
Schrijf je direct in voor een training. View Larger Image Tibetaanse Spaniel. Tibetaanse Spaniel De Tibetaanse Spaniel behoort tot de Rasgroep Gezelschapshonden. Is één van de minst bekende hondjes uit Tibet. Het is echter wel de oudste van allen en wordt daarom gezien als stamvader van alle kleine hondjes uit Azië. Hondjes die veel op de Tibetaan lijken komen tamelijk vaak voor in nesten van Pekinezen in mindere mate bij Lhasa Apsos en zeer zelden bij de Shih Tzu. De Tibetaan werd aangeboden door de Dalai Lamas. De hondjes werden beschouwd als vrede en geluksbrengers.
Tibetaanse Spaniel GEKop hondenrassen encyclopedie.
Spring naar de secundaire inhoud. Welk ras past bij mij? Vraag van de week. Home Hondenrassen encyclopedie Tibetaanse Spaniel. Deel deze pagina op Facebook. In de hondenrassen-encyclopedie vind je van alle rassen een beschrijving over karakter en uiterlijk. Uiteraard is iedere hond weer anders en daarom is het voor diegene die zelf een rashond hebben hier mogelijk hun ervaring over dit ras te delen. Ben jij een echte hondenkenner? Ben je een echte hondenkenner? Test hier je kennis en daag je vrienden uit om jouw score te verbeteren. Wat gaan we dit weekend doen?

Contacteer ons