Meer resultaten voor friese stabij

friese stabij
Welkom! Friese Stabij kennel fan'e Sudewyn Stabijhoun fokker.
Hier vind je informatie over de Friese Stabij in het algemeen en onze honden in het bijzonder. De Stabij kent een kleine populatie en is mede daardoor niet zo bekend als jachthond. We hopen met onze kennel een positieve bijdrage te leveren aan het ras Stabijhoun en met deze site aan zijn bekendheid als jachthond. Ik wens je hier veel lees en kijkplezier. Hartelijke groet Angélique Plasman.

Van nature zijn stabijen gehoorzaam vredelievend aardige en geduldige honden die zeer blij zijn met hun familie en ervan houden op hun baasje te behagen. Een oorspronkelijke Fries zei eens over de stabij de stabij lijkt qua karakter op Friese mensen koppig rechtdoorzee sociaal en rustig vriendelijk maar vooral een beetje terughoudend naar vreemden. De stabij is vooral een geweldig familie en gezelschapsdier. Hij houdt ervan een taak te hebben vanwege hun grote intelligentie snelheid flexibiliteit en verlangen naar het behagen van anderen zijn ze uitermate geschikt als behendigheidshonden. Ze vinden het geweldig om tennisballen op te halen en goed hun best te doen in gehoorzaamheidsles etc. Ze zijn fris en actief in de buitenlucht maar kalm binnenshuis zolang ze een gemiddelde beweging per dag krijgen.
Hondenrassen Friese Stabij.
Friese Stabij rasinformatie is de Friese Stabij makkelijk opvoedbaar? En heeft deze hond veel beweging en verzorging nodig? Lees alle antwoorden op Puppyplaats.nl.
Friese Stabij SZHSZH.
SZH zet zich in voor het behoud en gebruik van authentieke landbouwhuisdierrassen ons levend erfgoed.
Friese Stabij Rasbeschrijving Informatie Startpunthonden.
De Friese Stabij ook wel de Stabijhoun vindt zijn oorsprong in de provincie Friesland. Het is een veelzijdig ras dat werd gebruikt om zowel als waakhond te dienen maar ook als jager. Het is een relatief zeldzaam ras er bestaan maar ongeveer 3500. Jaarlijks worden er circa 350 Friese Stabij pups geboren.
Friese Stabij Ras standaard Kennel Út it suden.
Friese Stabij Ras standaard. Algeheel beeld van de Friese Stabij. Een eenvoudige krachtig gebouwde langharige staande hond meer gestrekt dan hoog die niet te fors en niet te fijn mag zijn. De huid moet goed gespannen zijn en de hond mag geen keelhuid en hanglippen vertonen. Toelichting op algeheel beeld. Eenvoudig wil zeggen een ongekunstelde verschijning zonder anatomische tierelantijnen. De vacht is feitelijk halflang. Een staande hond is een jachthond die het wild opspoort en het de jager aanwijst door er voor te blijven staan.
Stabij Rassen Honden Hondenrassen.
De vaders van onze pups worden gekozen uit de dekreuenlijst van de NVSW. Wij letten hierbij vooral op erfelijkheid. alles over de friese stabij met stamboom. Stabijhoun kennel fan'e Sudewyn. Veel informatie over de Friese Stabij in het algemeen en onze honden en kennel in het bijzonder. Af en toe een nestje pups uit een verantwoorde combinatie. Stabijkennel Uit de Kleine Dommelvallei. Met regelmaat fokken wij een nestje volgens de regels van de NVSW. Neem gerust een kijkje op onze site of bel voor meer informatie. Stabijkennel fan è Nije Leane.
Stabyhoun Friese Stabij Rashondenwijzer.
Erfelijke aandoeningen bij de Stabyhoun Friese Stabij. Foto Wikimedia commons mjk23. Bij de Stabyhoun ook wel de Friese Stabij een Nederlands ras komt regelmatig elleboog en heupdysplasie voor. Ook komen de ernstige erfelijke aandoeningen epilepsie PRA en een afwijking in het vatenstelsel tussen de longen en het hart persisterende ductus arteriosus botalli zo nu en dan voor bij dit ras. De aandoeningen manifesteren zich vaak al op jonge leeftijd. Hoog risico op erfelijke aandoeningen. Aantal bij dit ras bekende erfelijke aandoeningen 6. Von Willebrands ziekte bloedstollingsziekte.
Friese Stabij wij houden van dieren Hasselt Ov.
De Friese Stabij is een lieve en zachtaardige hond. Zijn vriendelijke karakter maakt hem een uitstekende gezinshond maar ook misstaat de rol als sporthond of waakhond de Stabij niet door zijn onuitputtelijke energie. Zijn geschiedenis als mollenvanger en vogelopjager maakt hem ook een geweldige jachthond. Hij is een echte allrounder met een groot hart. De Friese Stabij maakt van elk huis zijn thuis. Op onze boerderij in Hasselt te Overijssel hebben wij regelmatige Friese Stabij pups. Onze pups groeien op in een ruime omgeving vol stimulans voor ontwikkeling.
Honden Dieren en toebehoren Speurders.nl.
Vind of bied uw tweedehands Honden aan op Speurders.nl.
Friese Stabij De Nieuwe Hond.
Spitsen en honden van het oerhondtype. Nog niet erkende rassen. Home Hondenrassen Friese Stabij. Rasgroep 7 Staande honden. Nederland Huidige en oorspronkelijke taken. De Friese Stabij heeft een lichtgewelfde schedel. De voorsnuit en schedel zijn even lang. De neusrug is breed en recht. De oren zijn laag aangezet en worden hangend gedragen. De ogen zijn middelmatig groot. De Friese Stabij heeft een schaargebit. De rug is vrij lang en recht.
Stabyhoun/Friese Stabij De Jagersvereniging.

Contacteer ons