Resultaten voor akita

akita
Akita.
FCI groep 5 Spitsen en oertypen. Uit Japan afkomstige veelzijdige hond die eind negentiende begin twintigste eeuw onder meer om zijn gebruiksmogeljkheden te vergroten vaak is gekruist met andere rassen. Daarbij evolueerde hij van middenslag tot grote hond. Na de Tweede Wereldoorlog is het ras opnieuw opgebouwd. Het flinke formaat bleef behouden voor het type ging men terug op de vanaf 1600 in Akita voorkomende Akita Matagis die daar in gebruik was als jachthond. FCI groep 5 Spitsen en oertypen. Groot robuust gebouwd met veel substantie. Straalt adel en waardigheid uit.
Het HondenForum Bekijk onderwerp Akita.
Toen de tweede Wereldoorlog eindigde was het aantal Akita's drastisch verminderd. Er bestonden op dat moment drie typen Matagi Akita middelgrote Akita Fighting Akita vechthonden Shepherd Akita hoeders. Dit gaf de nodige verwarring in de situatie. Gedurende de wederopbouw van dit ras na de oorlog genoot Kongogo van de Dewa-lijn een enorme populariteit. Veel Akita's van deze lijn die zowel karaktertrekken hadden van de Mastiff en de Duits Herdershond werden na de Tweede Wereldoorlog door militairen naar de Verenigde Staten meegenomen. Deze Akita's trokken de aandacht van Amerikaanse fokkers en de honden namen toe.
Akita Pedigree.
30 30 60 60. Eerder een hond gehad? Gaan kinderen onder 16 jaar ermee wandelen? Over jouw ideale hond. Mini Klein Gemiddeld Groot Maxi. De exacte oorsprong van de Akita is nog steeds niet bekend. Via skeletresten en radiometrische datering heeft men hem weten te traceren tot 5000 v.Chr hoewel de specifieke geschiedenis van het ras pas sinds de laats 350 jaar wordt opgetekend. De Akita was ook bekend als de Odate hond genoemd naar de ruige bergstreek Odate in de prefectuur Akita op het eiland Honshu in Japan. Aangezien de visserij altijd een belangrijke Japanse bedrijfstak is geweest werd de Akita met zijn poten met zwemvliezen en dikke waterafstotende vacht al gauw het hulpje van de vissers.
Akita Inu GEKop hondenrassen encyclopedie.
Spring naar de secundaire inhoud. Welk ras past bij mij? Vraag van de week. Home Hondenrassen encyclopedie Akita Inu. Deel deze pagina op Facebook. In de hondenrassen-encyclopedie vind je van alle rassen een beschrijving over karakter en uiterlijk. Uiteraard is iedere hond weer anders en daarom is het voor diegene die zelf een rashond hebben hier mogelijk hun ervaring over dit ras te delen. Ben jij een echte hondenkenner? Ben je een echte hondenkenner? Test hier je kennis en daag je vrienden uit om jouw score te verbeteren. Wat gaan we dit weekend doen?
Akita temperament Akita Puppies en honden.
Teveel Akita's worden op Marktplaats verhandeld of naar een asiel gebracht met de reden ik wist niet dat je zo consequent moest zijn. Een ontspannen Akita hond. Hoeveel ruimte heeft een Akita nodig? Het typische Akita temperament is relaxed en bijna onverstoorbaar. Het zijn dan ook doorgaans rustige huisgenoten. Natuurlijk hebben ze ook hun dagelijkse gekke vijf minuten wordt bezoek enthousiast onthaald en na 2 minuten weer genegeerd en kunnen ze soms wild spelen met een balletje. het zijn geen honden die van nature door het huis gaan rennen. Dat laten ze liever over aan ADHD hondjes zoals Jack Russells. Een Akita heeft wel veel beweging nodig in de buitenlucht. Wanneer je daarop gaat beknibbelen geen tijd koud regen dan zul je een dwarse hond als huisgenoot krijgen.
American Akita rasbeschrijving Puppies Doggy.net.
Sinds 1603 werden in regio Akita zgn Akita Matagis middelgrote vechthonden gebruikt als vechthonden. Vanaf 1868 werd dit ras gekruist met de Tosa Inu en de Mastiff. Het ras werd groter maar karakteristieken als opstaande oren en de gekrulde staart die kenmerkend zijn voor de Akita Spitz type gingen verloren. Toen in 1908 gevechten werden verboden werd het ras niettemin behouden als een groot Japans ras en in 1931 aangemerkt als nationaal monument. Gedurende de Tweede Wereldoorlog 1939-1945 was het gebruikelijk om vacht van honden te gebruiken voor de kleding van soldaten.
Akitas of Hadjime-Yoshi Voeding.
Enostosis/panosteïtis is de Latijnse naam voor groeipijnen. De Akita American Akita kunnen hiervoor gevoelig zijn net zoals een aantal andere rassen. Voornamelijk grotere rassen hebben een pre-dispositie voor het ontwikkelen van groeipijnen. De naam groeipijnen zegt al dat het hier om jonge honden in de groei gaat tussen de vijf en twaalf maanden. Over het algemeen zijn het de reuen die er last van krijgen hoewel dat niet altijd het geval is. Vaak is men geneigd te roepen dat de jonge hond groeipijnen heeft zodra hij wat mank gaat lopen.
Royal Canin Akita Producten.
Eerst heette hij Akita Matagi hond die op beren jaagt. Het is een middelgrote jachthond. De voorouders van de Akita waren misschien Chinese rassen die later met Mastiff en de Tosa werden gekruist. De Akita werd lange tijd als een jachthond op groot wild gebruikt en voor hondengevechten. Het ras begon in de vergetelheid te raken maar maakte een verbazingwekkende comeback toen het werd aangewezen als onderdeel van het natuurlijk erfgoed van Japan. De Akita de grootste Japanse Keeshondensoort wordt nu vrijwel alleen als gezelschapshond gebruikt.
Langharige akita inu 100 procent akita maar dan schattiger.
Omdat het vandaag haar dag is krijgt ze een hele blogpost speciaal voor haarzelf. Met allemaal fotos van toen ze nog klein was. We nemen Akira vaak mee naar het terras en dan krijgt ze altijd ontzettend veel aandacht. Er komen ook altijd mensen naar ons toe om te vragen wat voor een ras het is. Akira is een Akita inu maar dan met een genetische afwijking waardoor ze extra fluffie en schattig is. Ze is gewoon 100 procent Akita maar dan met lang haar. Hier was ze net een paar daagjes oud. Akira is de achterste. Akira heeft heel dr gezicht onder de melk zitten.
Akita Inu Eigenwijze krachtpatser! The Sushi Times.
Home / Cultuur / Akita Inu Eigenwijze krachtpatser! Akita Inu Eigenwijze krachtpatser! By Hennie on juni 22 2016. Naast de Shiba Inu is er nog een razend populair en bekend hondenras de Akita! Dit ras is vooral bekend vanwege de wereldberoemde Hachiko een hond die elke dag zijn baasje opwachtte op het station zelfs jaren na het overlijden van zijn baasje. Hachiko heeft zelfs een eigen standbeeld vlakbij de Shibuya Crossing in Tokyo en er zijn meerdere films en boeken verschenen over deze bijzondere hond lees hier meer over Hachiko.
NVAI Nieuws.
NVAI pannenkoekenwandeling op 21 mei a.s. U bevindt zich hier Start. Raad van Beheer Kennistour.
Akita Rashondenwijzer.
Erfelijke aandoeningen bij de Akita. De Akita heeft vaak te kampen met heupdysplasie een pijnlijke aandoening van de heupgewrichten. Ook elleboogdysplasie en patellaluxatie worden gezien bij de Akita. Deze aandoeningen manifesteren zich vaak al op jonge leeftijd en kunnen de beweging ernstig belemmeren. Een andere ernstige aandoening die bij dit ras kan voorkomen is het uveo-dermatologisch syndroom. Hierbij verliezen de neus lippen oogleden poten en andere delen van het lichaam hun pigment en kan een ernstige oogontsteking uveïtis optreden met cataract glaucoom en blindheid tot gevolg. Beduidend risico op erfelijke aandoeningen.

Contacteer ons