Resultaten voor flatcoated retriever

flatcoated retriever
Flatcoated retriever Rassen Honden Hondenrassen.
De Flatcoated retriever is een hond die hoort bij de staande honden de spaniels en de retrievers. De honden worden gemiddeld 12 jaar oud en zijn erg zacht intelligent en meegaand. De honden zijn erg lief voor kinderen en vinden het heerlijk om met hen buiten te spelen. De schofthoogte bij de reuen is 58 tot 61 cm en bij de teven is dat gemiddeld tussen de 55 en de 58 cm. De honden kunnen ook goed overweg met andere honden.
Flatcoated Retriever Pedigree.
30 30 60 60. Eerder een hond gehad? Gaan kinderen onder 16 jaar ermee wandelen? Over jouw ideale hond. Mini Klein Gemiddeld Groot Maxi. De Flatcoated Retriever werd aan het eind van de 18de eeuw ontwikkeld. Omdat de geweren steeds beter werden hadden de jagers een hond nodig die het wild dat ze geschoten hadden kon ophalen retrieve. Om een hond te ontwikkelen die aan hun eisen voldeed experimenteerden ze met allerlei kruisingen. Ze gebruikten de herdershond omdat hij zo goed getraind kon worden spaniëls voor hun jachtvaardigheden waterhonden om het gevogelte terug te halen en setters voor hun goede neus. De grondlegger van de moderne Flatcoat meneer S.
Go With The Flow A way of life! Flatcoated Retrievers Chinese Naakthond.
Go With The Flow draagt de Flatcoated retriever een warm hart toe. Als doel streef ik dual-purpose na een goede balans vinden tussen gezondheid karakter werk en schoonheid om zodoende onze Flatcoated Retriever in ere te houden. Sinds 2000 mijn hart verloren aan dit op alle gebied prachtige ras. Nika was mijn 1ste Flatcoat liefde ze heeft mij de 1ste lessen van het Flatcoat fenomeen geleerd waar ik haar tot op heden nog zeer dankbaar voor ben. Het samenspel maakt dat de Flatcoated Retriever voor mij de ideale hond is waar ik veel van mijzelf ik terug zie. Op deze website kunt u o.a. ervaren dat het niet bij 1 is gebleven. Eens een Flatcoat altijd een Flatcoat! Wens u veel lees en kijkplezier.
Flatcoated Retriever Rashondenwijzer.
De behandelbaarheid is matig tot slecht. De kans op deze aandoening is extreem groot. Meer info menu Verantwoording. Overige erfelijke aandoeningen weergeven/verbergen. Lees meer over de Flatcoated Retriever. De oorsprong van de Flatcoated Retriever ligt net als bij de Labrador Retriever en de Golden Retriever in Newfoundland. Het ras is gefokt en getraind om te helpen bij de eenden en ganzenjacht alsdoende zijn honden van dit ras nog steeds actieve dieren die graag zwemmen en het apporteren snel kunnen leren. Het zijn intelligent leergierige honden. De opvoeding is eenvoudig mits de eigenaar consequent is. Hij heeft ook veel beweging nodig. Een alternatief is om een bastaardhond te kopen. Deze honden zijn net zo lief en hebben veel minder last van erfelijke aandoeningen.
Flatcoated Retriever.
DE FLATCOATED RETRIEVER is een sierlijke eerlijke aanhankelijke en actieve hond. Met een schofthoogte tussen de 56-62 cm En een lange soms wat golvende zwarte of leverkleurige vacht. Het is een uitstekende jacht en gezinshond door zijn enorme wil om te werken is het de ideale hond voor een actief gezin die de hond consequent wil opvoeden en wat wil leren. En de jager zal er door zijn goede neus zwemlust zijn passie voor de jacht en zijn snelheid een uitstekende apporteur en verlorenzoeker aanhebben. KNJV proef C/B diploma.
Flatcoated retriever Wikipedia.
Ga naar navigatie zoeken. FCI groep 8 sectie 1 121. Zie ook de lijst van FCI-nummers. Naast de zwarte vacht is ook leverkleur toegestaan. De oorsprong van de Flatcoated retriever ligt in Engeland. De Lesser Newfoundlander werd gekruist met de in zwang zijnde Gordon Setter en Zwarte Ierse setter. Midden 19de eeuw ontstond zo de Wavy Coated Retriever. Door verdere kruisingen onder meer met collie achtige honden ontstond de huidige Flatcoat met een smallere schedel en een vlak aanliggende vacht. De ontwikkeling van het ras is gedurende de tweede helft van de 19de eeuw voornamelijk bepaald door dr.
Flat Coated Retriever Honden rassen Honden DierenDokters.
2.2 Anatomisch gerelateerde ziekten. De oorsprong van de Flatcoated Retriever ligt in Engeland. Hier werden zij gebruikt om aangeschoten en dood wild te apporteren. Op jachtdagen kwamen veel honden met elkaar in aanraking. Een vriendelijk en sociaal karakter was daarvoor een eerste vereiste. Ook moesten zij graag te water gaan en moeiteloos dichte dekking overwinnen zoals bramen en brandnetels. Moed en uithoudingsvermogen waren nodig voor een dag hard werken. De basisingrediënten voor de Flatcoat zijn naar alle waarschijnlijkheid de St. Johns Dog Spaniëlvariëteiten Pointers en Setters.
Alles over de Flatcoated Retriever.
Ze zijn aanhankelijk en gevoelig maar ook intelligent en eigenwijs. Ze hebben naast veel beweging ook denkwerk nodig. De Flatcoated Retriever past bij een sportieve stabiele eigenaar die graag veel met zijn hond bezig is en hem vriendelijk en geduldig maar ook zeer consequent begeleidt. Kies het juiste ras voor uw situatie lees vóór het kopen eerst of de Flatcoated Retriever het ras is dat u zoekt.
Brightmoor Flatcoated Retrievers.
Royal Canin Flatcoated Retriever Producten.
De Flatcoated Retriever is een sportieve hond. Hij houdt van rennen zwemmen en apporteren en is graag buiten. Als jachthond is de Flatcoat een uitblinker maar ook als gezinshond is deze zwarte of leverkleurige beauty prima geschikt. Tenmiste als dat gezin of tenminste één gezinslid niet de hele dag op de bank zit. Dit van oorsprong Engelse ras was in de negentiende eeuw al bekend onder de naam Wavy Coated golvende vacht Retriever. De Ierse Setter de Newfoundlander en de Pointer hebben aan zijn ontwikkeling bijgedragen.
Flatcoated Retriever Honden Page.
De Flatcoated Retriever behoort tot de Rasgroep Retrievers Spaniels en Waterhonden. Geschiedenis van de Flatcoated Retriever. Geschiedenis van het ras. De oorsprong van de Flatcoated Retriever ligt in Engeland. Hier werden zij gebruikt om aangeschoten en dood wild te apporteren. Op jachtdagen kwamen veel honden met elkaar in aanraking. Een vriendelijk en sociaal karakter was daarvoor een eerste vereiste. Ook moesten zij graag te water gaan en moeiteloos dichte dekking overwinnen zoals bramen en brandnetels. Moed en uithoudingsvermogen waren nodig voor een dag hard werken.
De Flatcoated Retriever Black Quick Feet.
De Flatcoated Retriever is van oorsprong een Engelse jachthond en geschikt voor het opzoeken en apporteren van wild ná het schot. Hij bruist van levenslust en energie is dol op water en zwemmen. Flatcoated Retrievers zijn opgewekte goedaardige vriendelijke en intelligente honden. Is zeer mensgericht en heeft veel will to please. Zijn normale begroeting bestaat uit graag tegen mensen opspringen en bij voorkeur een grote lik uit te delen wat je natuurlijk even in goede banen moet leiden.

Contacteer ons