Meer resultaten voor schotse collie

schotse collie
Schotse Herdershond Langhaar.
Begrippen als werkwillig sociaal lief beschermend attent gevoelig en slim zijn allemaal van toepassing. Hij kan prima bij andere huisdieren en kleine kinderen. De rasverenigingen Schotse Herdershondenvereniging de collieclub Schotse Herder Vrienden en Nederlandse Collie Club zijn bezig met de gezondheid van de Schotse herdershond langhaar. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin stellen zij de volgende onderzoeken verplicht voor de ouderdieren Heupdysplasie en ECVO-oogonderzoek. De Schotse Herder Vrienden stelt verder het ECVO-onderzoek in de nestfase het DNA-onderzoek naar Degeneratieve Myelopathie DM en Progressieve Retina Atrofie PRA verplicht. De Schotse Herder Vrienden adviseert ook tot het doen van DNA-onderzoek bij merle fok vachtkleur M-locus. Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasverenigingen.
Schotse Herder Langhaar Rassen Hondenplaza.
Home Rassen Schotse Herder Langhaar. De Schotse herdershond of collie bestaat in twee vachtvariëteiten die beiden als afzonderlijk ras door het FCI erkend zijn. De Schotse herdershond is al bekend sinds de 13e eeuw in Engeland en werd tot de 18e eeuw vooral als herder van schapen ingezet. In 1840 werd de eerste Collie Club gesticht. De Schotse herdershond is onder meer stamvader van de Australische veedrijvershond. Om de Schotse herder een eleganter uiterlijk te geven heeft men onder meer Barzois en Engelse setter ingefokt. Dankzij de Barsoi heeft de Collie nu een langere neus.
Welkom en contact www.schotsecollieparadijs.nl.
Onze kennel het Schotse Collie Paradijs. ingeschreven bij de K.v.K. Wij zijn de Fam. Soors Heistraat 5 6028RE Gastel. 0651109125 en 0612460550 en Email toonsoors@hotmail.com. Wij leggen ons steeds meer toe op het fokken van Collies met een Amerikaans bloedlijn. Dat is het type Collie die ouderen onder ons nog wel kennen van de kinderfilm Lassie die van 1962 tot 1980 werd uitgezonden door de NCRV en speelde zich oorspronkelijk af in Amerika. Dit waren vier Amerikaanse Collies die erg veel op elkaar leken en speciaal opgeleid waren voor deze filmserie.
Hondenras Langharige Schotse Collie DogsMagazine.nl. Hondenras Langharige Schotse Collie DogsMagazine.nl.
Daarnaast moet dit ras ook uitgedaagd worden met taken. Zo kan je bijvoorbeeld naar een hondenschool gaan voor de gehoorzaamheid behendigheid flyball of treibball. Tevens is de Schotse Collie gek op apporteren. Opvoeding De Schotse Collie is door zijn intelligentie gemakkelijk op te voeden en nieuwe commandos te leren. Ze vinden het leuk om dingen met de baas te ondernemen zoals bijvoorbeeld behendigheid of apporteren. Houd er wel rekening mee dat als jij weinig met dit ras doet en er weinig commandos worden gevraagd hij ongehoorzaam kan worden. Tot slot is het belangrijk om niet tegen de Schotse Collie te schreeuwen omdat zij gevoelig zijn en van stemverheffingen kunnen schikken of nerveus worden. Gezondheid Helaas heeft de Schotse Collie een hoog risico op erfelijke aandoeningen.
Schotse herdershond Wikipedia.
Ga naar navigatie zoeken. FCI Groep 1 Sectie 1. Zie ook de lijst van FCI-nummers. De Schotse herdershond of collie bestaat in twee vachtvariëteiten die beide als afzonderlijk ras door het FCI erkend zijn. 2 Vacht en kleurvariëteiten. De Schotse herdershond is al bekend sinds de 13e eeuw in Schotland en werd tot de 18e eeuw vooral als herder van schapen ingezet. In 1840 werd de eerste Collie Club gesticht.
Het HondenForum Bekijk onderwerp Schotse Collie.
Pagina 1 van 4. Ga naar pagina 1 2 3 4 Volgende. Vorige onderwerp Volgende onderwerp. Geplaatst 24 Dec 2011 0432. Geregistreerd 19 Dec 2011 1645 Berichten 28 Woonplaats Antwerpen. Na een heleboel gelezen te hebben heb ik mijn besluit genomen ik ga voor een Schotse collie! De Amerikaanse spreken mij het meeste aan qua uiterlijk maar ik zou graag weten of er en wat de verschillen in het karakter zijn. Welke zijn bv makkelijker te trainen? Beschermd dit ras in geval van nood inderdaad zijn baas?
De Collieclub Schotse Herdershonden Vereniging.
Published juli 26 2017 By admin. In de activiteiten lijst datum wandeling Zeeland aangepast naar 17 september 2017. Welkom op de website van Schotse Herdershonden Vereniging De Collieclub. De Schotse Herdershonden Vereniging De Collieclub de oudste door de Raad van Beheer erkende rasvereniging voor de Schotse Herdershond lang en korthaar. De vereniging is lid van de Vereniging Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland en is het trefpunt voor fokker en liefhebbers van de Schotse Herdershond. De vereniging is opgericht op 10 juli 1965 en is Koninklijk goedgekeurd op 6 oktober 1965.
Start.
Click op de foto voor meer info. Onze droom kwam uit onze eerste eigen gefokte Tri Color Headed White. Iboury's Incarian Lady Bo's Future. Klik op de foto voor meer info! Eindelijk de Schotse Collie wordt weer ingezet bij de schapen! Click op de foto voor de avonturen van Rosie Guenthor Genesha Lady Bo's Future bij de schapen! Klik op de foto voor meer info! Heeft u interesse in de White Collie of in de Amerikaans klassieke collie of u wilt een filmpje bekijken over het ras. C lick op een van de foto's voor de link. Niets van deze site fotos en ontwerp mag elders worden gepubliceerd of gebruikt worden zonder toestemming.
Schotse Herder Langhaar Royal Canin.
De variëteit met kort haar is veel minder bekend dan de Schotse Herder met lang haar. Andere rasnamen Collie Schotse Collie Lassie hond. Uiterlijke kenmerken van de Schotse Herder Langhaar. Het karakter van de Schotse Herder Langhaar. Deze levendige en actieve hond is meestal evenwichtig maar kan soms angstig en timide zijn. Het is een lieve en gevoelige hond een uitstekend gezelschapsdier. Hij is wantrouwend tegenover onbekenden maar niet agressief. Hij moet consequent maar zacht opgevoed worden. Drie toegelaten kleuren sable van licht goudkleurig tot donker mahoniekleurig. Driekleurig het zwart domineert met tan vlekken op hoofd en benen en witte aftekeningen.
Schotse Herder Honden rassen Honden DierenDokters.
De enige door de Raad van Beheer erkende rasvereniging voor de Schotse Herdershond Langhaar en Korthaar. www.collieclub.nl De Schotse Herder Vrienden www.Schotseherdervrienden.nl is opgericht in 2004. Prijs van een pup. De Schotse Herdershond ook wel Collie genoemd is een van de oudste Britse rassen. De hond komt oorspronkelijk uit Noord-Engeland en Schotland waar hij als herdershond voor vooral het hoeden van schapen werd gebruikt. Rond 1870 begon men de Schotse Herdershond op uiterlijke kenmerken te fokken en daardoor werd de hond als snel heel populair. Er ontstonden twee haarvariëteiten een langharige en een kortharige Schotse Herdershond. De beide variëteiten zijn echter met elkaar gekruist. Het ras kwam al vroeg naar het vasteland van Europa.
Schotse Collie.
Zijn er verzendkosten van toepassing deze kunt u hier raadplegen Overzicht verzendkosten. Zijn onze algemene voorwaarden van toepassing Bekijk onze algemene voorwaarden. Lees ook de informatie onderaan deze pagina.
Welkom www.ofcompenyentreasures.nl.
Sinds april 2009 ben ik erkend kynologisch instructeur bij deze KC. In 2007 heb ik mijn kennelnaam aangevraagd bij de Raad van Beheer en ben ik lid van de Nederlandse Collie Club NCC. De schotse herdershond of collie is een echte gezinshond leergierig en sociaal in de omgang. Hij is geschikt voor beginners heeft een lief karakter is geschikt voor zowel gedrag en gehoorzaamheidstraining sport en spel maar heeft wel behoefte aan de nodige beweging en borstelbeurten. De schotse herdershond is een elegante verschijning en heeft een will to please. Om bovengenoemde redenen heb ik destijds gekozen voor dit ras. Het eens willen gaan fokken van dit ras was toen nog niet aan de orde. Ik wilde eerst over de nodige kennis beschikken voldoende tijd en ruimte hebben.

Contacteer ons