Resultaten voor portugese waterhond

portugese waterhond
Portugese waterhond Rassen Honden Hondenrassen.
De Portugese waterhond is een ras dat hoort bij de staande jachthonden de spaniels en de retrievers. De honden zijn erg intelligent en extravert. De reuen worden gemiddeld 54 cm groot en de teefjes 57 cm. De vacht van deze honden is dik en langharig maar kan ook gekruld zijn. Er komen verschillende tinten bruin en zwart voor als het over de vacht gaat van dit ras. Het is een ras dat erg energievol is maar ze zijn ook erg intelligent. Het zijn honden die je veel kunt leren.
Portugese Waterhond Cao d'Aqua Portugues kennels in Nederland Doggo.nl.
Portugese Waterhond Cao d'Aqua Portugues kennels in Nederland. Hogesteeg 6a 3911 VT Achterberg Rhenen. Portugese Italiaanse en Franse waterhonden. Vereniging Portugese Rashonden Nederland. Watermolenstraat 16 1333 GD Almere. Om de Portugese rashonden bekendheid te geven om met alle honden en eigenaren leuke leerzame en gezondheid en fokbevorderende dingen te kunnen doen is deze vereniging. Daarbij willen we nauw samenwerken met de Raad van Beheer de CPC en internationale rasverenigingen die de Portugese rashond vertegenwoordigen. Casa Hoya's Portuguese Waterdogs. Willem v/d Veldenweg 9 2451 BA Leimuiden.
Portugese waterhond Rasbeschrijving Informatie Startpunthonden.
De Portugese Waterhond heeft Portugese vissers eeuwenlang geholpen met het vangen van vis het ophalen van alles en nog wat wat overboord viel en het bewaken van de vangst en van de boten. Omdat ze werden gefokt voor het werken in water houden ze van het water en is het een uitstekende retriever. De Portugese Waterhond is zeer intelligent toegewijd trouw en zeer alert. Omdat hij zo alert is maakt het hem zo goed als een waakhond.
Portugese Waterhond De Nieuwe Hond.
Spitsen en honden van het oerhondtype. Nog niet erkende rassen. Home Hondenrassen Portugese Waterhond. Rasgroep 8 Retrievers opstotende honden en waterhonden. Retrievers opstotende honden en waterhonden. Portugal Huidige en oorspronkelijke taken. Reuen tussen de 50 en 57 centimeter. Teven tussen de 43 en 52 centimeter. Reuen wegen tussen de 19 en 25 kilo. Teven wegen tussen de 16 en 22 kilo. De schedel van de Portugese Waterhond is iets langer dan de voorsnuit. De stop en wenkbrauwen zijn duidelijk zichtbaar.
Portugese Waterhond Pedigree.
Over jouw ideale hond. Mini Klein Gemiddeld Groot Maxi. In het land waar hij vandaan komt Portugal wordt de Portugese Waterhond ook wel Portugese Vishond Duikhond of Zeehond genoemd. Dit komt omdat vissers ze vaak gebruikten om hun boten met de vangst te bewaken. Dit is in ongebruik geraakt en tegenwoordig dient hij vooral als trouwe gezelschapshond. Dit hondenras kan 14 jaar worden. 43 57 cm 16 25 kg. Karakter eigenschappen en temperament. Deze honden zijn heel trouw lief en gevoelig voor de stemmingen van hun eigenaar maar als ze niet goed in de hand worden gehouden kunnen ze heel tegendraads zijn.
Portugese Waterhond rasbeschrijving Puppies Doggy.net.
Pinschers en Schnauzers Molossers Zwitserse Sennenhonden. Lopende Honden Zweethonden en verwante rassen. niet door de FCI erkende rassen. Dit ras komt van oorsprong uit Portugal en kennen we ook wel als Cao de Agua en komt al eeuwen voor langs de Portugese kust. Overigens wordt het ras in het land van oorsprong ook wel Portugese Vissershond genoemd. Cao betekent hond en Agua betekent water hetgeen goed aangeeft waar de voornaamste taak van dit ras lag. Vroeger werd dit ras immers veel gebruikt aan boord van vissersboten. Door zijn uitstekende zwem en duikkwaliteiten waren deze honden naast compagnon ook manusje van alles aan boord.
Portugese Waterhond Royal Canin.
De Portugese Waterhond of Cao de Agua Portugues was de hond van Portugese vissers en zeelui. Hij dook gerust het water in om ontsnapte vissen terug te halen en is niet vies van een nat pak. Er zijn twee vachtvarianten een korte gekrulde en een lange gegolfde. De Portugese Waterhond is trouw intelligent en waaks maar ook eigenwijs. Hij is prima geschikt als gezinshond. Deze miniatuur Newfoundlander is een autochtoon Portugees ras afkomstig uit de provincie Algarve.
Portugese waterhond.
Retrievers Spaniels en Waterhonden. Omdat ze werden gefokt voor het werken in water houden ze van het water en zijn ze een uitstekende retriever. De Portugese Waterhond heeft Portugese vissers eeuwenlang geholpen door schapen te drijven en het vangen van vis het ophalen van van alles en nog wat wat overboord viel en het bewaken van de vangst en van de boten. De Portugese Waterhond is zeer intelligent toegewijd trouw en zeer alert. Omdat hij zo alert is maakt het hem zo goed als een waakhond. Dit ras is zeer mensgericht.
Portugese waterhond Wikipedia.
Ga naar navigatie zoeken. FCI Groep 8 Sectie 3 37. Zie ook de lijst van FCI-nummers. De Portugese waterhond is een van oorsprong door de Portugezen gefokt hondenras dat als doel had vissers bij de visvangst te vergezellen. Ze zijn doorgaans zwart maar kunnen ook bruin of wit zijn. Het haar van de Portugese waterhond kan zowel in een retrieversnit als een leeuwensnit geknipt worden. In de leeuwensnit wordt het achterwerk snuit en de aanzet van de staart geschoren en wordt het haar op de rest van het lichaam ongerept gelaten.
Portugese Waterhond Smølke.
Puzzelen met je hond! Rassentest Retrievers Spaniëls en Waterhonden Portugese Waterhond. Kenmerken Dit ras heeft de volgende kenmerken. Klik op de kenmerken om te zien welke honden deze kenmerken nog meer hebben. Deze actieve honden zijn toegewijd aan hun baas en familie. Ze zijn het liefst aan het werk en houden daarbij graag de baas tevreden. Door deze motivatie is de Portugese waterhond makkelijk en snel te trainen. De training is erg belangrijk om te voorkomen dat deze honden hun eigen beslissingen gaan maken.
Pup en herplaatsers te koop Portugese waterhond Startpunthonden.
Ben je op zoek naar een pup van het ras Portugese waterhond of wil je graag een hond een tweede kans geven? Bijgaand een overzicht van alle puppies die te koop zijn van het ras Portugese waterhond of een Portugese waterhond die een nieuwe baas zoekt.
Home.
Naast het viertal Portugese Waterhonden delen wij het huis ook met. een Barbet een Lagotto Romagnolo een Engelse Cocker. Spaniel en een kruising Portugese Waterhond. Fokken doe ik sporadisch en vooral voor mijn eigen plezier. daarom is het tweede nest Waterhonden pas in 2010 geboren. De pups van Latte zijn geboren op.

Contacteer ons