Zoeken naar nachtvlinderhondje

nachtvlinderhondje
Papillon Rasbeschrijving Informatie Startpunthonden.
hallo, even vraagje, mijn papillonhondje" Gigi" een parmantige dame, heeft de laatste tijd nog al veel last jeuk met name aan de onderkant van haar buikje, absoluut geen vlooien, schurft, of overvolle anaal kliertjes, maar merk dat het bijna heel de dag door gaat met jeuken, en veel bijten bij haar achterpootje of kontje.
Épagneul nain continental Wikipedia.
De épagneul nain continental, de continentale dwergspaniël, is een Belgisch-Frans hondenras. Het komt voor in twee variëteiten: het vlinderhondje épagneul nain continental papillon of épagneul nain papillon en het minder vaak geziene nachtvlinderhondje épagneul nain continental phalène. Het enige verschil tussen beide is de vorm van de oren.
De eigenschappen van het vlinderhondje / papillon Epagneul nain continental Plazilla.com.
Dit wil niet meteen betekenen dat het een nachtvlinderhondje is. Het kan namelijk enkele weken tot maanden duren voordat de oren rechtop gaan staan. Het is niet van te voren te zeggen of de oren blijven hangen of rechtop gaan staan.
Vlinderhondje Rassen Hondenplaza.
Het Vlinderhondje is een Belgisch/Frans ras, vandaar ook de twee populaire rasnamen. De officiële rasnamen zijn Epagneul Nain Continental Papillon voor de variëteit met de staande oren en Epagneul Nain Continental Phalène Nachtvlinderhondje voor de variëteit met de hangoren zie fotos van beide soorten bovenaan deze pagina.
Rasstandaard Daydream Believers De Costalina Papillons Vlinderhondjes Epagneul Nain Continental.
De oren zijn tamelijk ver naar achter in de schedel ingeplant en staan op voldoende afstand van elkaar, om de licht ronde vorm van de schedel te doen uitkomen. De variëteit met de neerhangende oren wordt NACHTVLINDERHONDJE Phalène genoemd. De oren zijn hoog aangezet, merkelijk hoger dan de lijn van de ogen, zij worden hangend gedragen en zijn tamelijk beweegelijk.
Steunpunt Levend Erfgoed vzw.
Het zijn kleine honden met een maximum schofthoogte van 28 centimeter en een maximumgewicht van 5 kilogram. De dieren hebben een karaktervol maar fijn kopje. Wanneer de met franjes voorziene oren rechtopstaand gedragen worden spreekt men van een Vlinderhondje of Papillon. Worden de oortjes hangend gedragen dan spreekt men van een Nachtvlinderhondje of Phalène.
Papillon en Phalène club Nederland Rasinformatie.
Onze Papillon en Phalène, in Nederland ook bekend als het vlinderhondje en het nachtvlinderhondje, zijn dwergspaniëls. De Papillon heeft grote staande oren met veel franje er aan, vandaar de naam Vlinderhondje. De Phalène heeft hangende oren en wordt daarom nachtvlinderhondje genoemd.
Koninklijke Club van de Griffonnetjes, Brabandertjes en van de Continentale Dwerspaniëls Papillon é Phalène.
Wanneer de met franjes voorziene oortjes schuin rechtop staand worden gedragen, spreekt men van een vlinderhondje of ook papillon. Worden de oortjes hangende gedragen, dan spreekt men van een nachtvlinderhondje of phalène. Royal Club Canin du Hainaut The" Wallonia Dog Show" Charleroi.
Geschiedenis Clepnaco.
De eerste bestuursvergadering vond plaats te Aalst op 12 oktober. Het bestuur en de leden van Clepnaco hopen dat deze club terug de stuwende kracht zal hebben om ons Vlinder en Nachtvlinderhondje terug meer in het straatbeeld te zien verschijnen.
Vlinderhond en Nachtvlinderhond De Nieuwe Hond.
De neusrug is recht. De vlinderhond heeft recht opstaande oren, de de nachtvlinderhond heeft hangende oren. De ogen zijn vrij groot. Ze hebben een amandelvorm. Het lichaam van de Vlinderhond en nachtvlinderhond is langer dan hoog. De borst is breed en redelijk diep.
Epagneul Nain Continental, Phalène.
Daaruit ontstonden rassen van kleine spioentjes, die als voorouders gelden van de Épagneul Nain Continental, zoals het ras nu wordt genoemd. Twee variëteiten kent het ras, die met een eigen naam door het leven gaan: met staande oren, de Papillon vlinderhondje, en de Phalène, met hangende oren, ook wel nachtvlinderhondje genoemd.
Van de Kleine Moaties Papillonkennel.
Een leven zonder hen kan ik me niet voorstellen. Vlinderhondjes vind ik geweldig; ze zijn actief, alert, aanhankelijk, aanhalig, zo kan ik nog wel even doorgaan. Persoonlijk vind ik het heel makkelijke hondjes, ze zijn slim en leren snel wat.

Contacteer ons