Meer resultaten voor tibetaanse terrier

tibetaanse terrier
Tibetaanse Terrier.
In het land van herkomst Tibet werd deze hond namelijk gebruikt als herdershond en gezelschapshond. Er zit net zoveel Terriërbloed in als bij de Labrador Retrieverniets dus! De Tibetaanse Terriër is de stamouder van de Lhasa Apso. De stevige vacht van de hond is puur functioneel. Het beschermde de hond tegen de barre weersomstandigheden van het Himalaya gebergte.
Tibetaanse Terrier Blue Sacrifice Oud Duitse Herder en Tibetaanse Terrier kennel.
De Tibetaanse terriër minder bekend als Dhokhi Apso is een van de oudste hondenrassen en bestaat al meer dan 3000 jaar. Op basis van een in 2004 uitgevoerd grootschalig DNA-onderzoek wordt de Tibetaanse Terriër ingedeeld bij de 14 rassen die genetisch gezien het dichtst bij de wolf staan. T ibetaanse terriërs werden gehouden in het ruige terrein en klimaat in Tibet door nomaden voor herder bewaking en andere diensten maar niet voor het jagen op kleine dieren. Het ras Terriër is daarom onterecht De Tibetaanse terriër is veelmeer een herdershond.
Tibetaanse Terrier Honden Page.
De Tibetaanse Terrier behoort tot de Rasgroep Gezelschapshonden. Geschiedenis van de Tibetaanse Terrier. Archeologische vondsten bij de stad Eridoe in Mesopotamië hebben een beeldje opgeleverd dat dateert van 3000 jaar v. en dat als twee druppels water lijkt op de tegenwoordige Tibetaanse Terriër. Juist in deze streken moeten zich destijds krijgszuchtige herdersstammen van Tibetaanse oorsprong hebben gevestigd. Deze stammen kunnen ook in verband worden gebracht met de mogelijk uit Tibet afkomstige dogachtigen. In Tibet leeft deze Terriër als gezelschapshond van de monniken maar hij wordt ook als herdershond gebruikt.
Dit is de officiele site van de Belgische Tibetaanse Terrier Club.

Op zoek naar een Tibetaan? Welkom op de website van de jongste rasvereniging voor Tibetaanse Terriërs de rvTT! Het bestuur van de rvTT dunt opeens forst uit! Rosanne Kassels heeft op 11 augustus besloten om met onmiddelijke ingang te stoppen met haar werkzaamheden voor de vereniging. Eerder had lees meer. Familie Fun Dag zondag 24 september 2017. 24 september 2017 Nieuwegein. 29 oktober 2017 Drunense Duinen. 9 10 en 11 december 2017 Amsterdam. Holland Cup en Winner. 7 januari 2018 Noordwijk/Katwijk.
Royal Canin Tibetaanse Terriër Producten.
In 1930 werd het ras officieel erkend. Hij komt in Europa nog niet veel voor. Ras afkomst Tibet China. Andere rasnamen Tibetaanse Terriër Tibetan Terriër Darjeeling Terriër. Uiterlijke kenmerken van de Tibetaanse Terriër. Het karakter van de Tibetaanse Terriër. Hij is stevig weerbestendig sterk moedig en levendig. Hij werd gebruikt voor het begeleiden van kudden. Het is geen echte terriër want hij is nooit gebruikt voor de jacht. Hij is erg enthousiast en heeft veel temperament. Hij is onafhankelijk en enigs-zins koppig. Hij is zeer gehecht aan zijn baas en lief voor kinderen. Hij is waakzaam en terughoudend tegenover vreemden. Het is een waakhond die weinig blaft. Hij heeft een consequente opvoeding nodig. Wit goud roomkleurig grijs of rookkleurig zwart twee en driekleurig.
Tibetaanse Terrier.
Alle hondenrassen op een rij. FCI groep 9 Gezelschapshonden. Oud ras uit Tibet werkzaam als veedrijver bij boeren en veehoeders. Niettegenstaande zijn naam dus geen terriër maar een herdershond. Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we look-alikes. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een look-alike kijk op de pagina Waarom een stamboomhond? Middelgrote langharige robuuste hond met een vastberaden uitdrukking van onder de beharing die het hoofd bedekt.
Tibetaanse Terriër Gratis afbeeldingen op Pixabay.
Alle afbeeldingen Foto's Vectoren Illustraties Video's. Alle oriëntaties Horizontaal Verticaal.
Tibetaanse Terriër GEKop hondenrassen encyclopedie.
Spring naar de secundaire inhoud. Welk ras past bij mij? Vraag van de week. Home Hondenrassen encyclopedie Tibetaanse Terriër. Deel deze pagina op Facebook. In de hondenrassen-encyclopedie vind je van alle rassen een beschrijving over karakter en uiterlijk. Uiteraard is iedere hond weer anders en daarom is het voor diegene die zelf een rashond hebben hier mogelijk hun ervaring over dit ras te delen. Ben jij een echte hondenkenner? Ben je een echte hondenkenner? Test hier je kennis en daag je vrienden uit om jouw score te verbeteren. Wat gaan we dit weekend doen?
Van Siddha Tibetaanse Terrirs.
Wij fokken Tibetaanse Terriers sinds 1988. Op de eerste plaats wil ik me zelf even voorstellen mijn naam is Mirjam Janssen-Vencken. We hebben drie kinderen een zoon Anthony 20 jaar en twee dochters Naomi 17 en Nicky 14 jaar. Wij wonen allemaal in Weert net onder Eindhoven. Onze eerste Tibetaantje was een reutje. Nadat we er een paar keer mee naar de show waren geweest en in de prijzen liepen was het snel bekeken en we kregen een tweede Tibetaantje een teefje.
Tibetaanse Terrier De website van passionandpride!
De Tibetaanse Terrier is een ras uit rasgroep 9. Het is een oud hondenras afkomstig uit Tibet hier werden ze gehouden in het ruige terrein en klimaat door nomaden. Ze werkten als herder en voor de bewaking. Doordat de tibetanen relatief klein zijn en zeer lenig konden ze in de berggebieden dienstdoen waar de grotere honden dit moeilijk konden. De tibetanen staan er om bekend dat ze heel goed en hoog kunnen springen. Ook werd de Tibetaanse Terrier door de monniken als gezelschapshond gehouden. De tibetaanse Terrier is een levendig en vrolijk ras.
Tibetaanse Terrier.
Nu genieten onze dames van hun wel verdiende pensioen en genieten op hun tijd van de kinderen en of kleinkinderen.

Contacteer ons