Meer resultaten voor tibetaanse terrier

tibetaanse terrier
Tibetaanse Terrier Honden Page.
De Tibetaanse Terrier behoort tot de Rasgroep Gezelschapshonden. Geschiedenis van de Tibetaanse Terrier. Archeologische vondsten bij de stad Eridoe in Mesopotamië hebben een beeldje opgeleverd dat dateert van 3000 jaar v. en dat als twee druppels water lijkt op de tegenwoordige Tibetaanse Terriër. Juist in deze streken moeten zich destijds krijgszuchtige herdersstammen van Tibetaanse oorsprong hebben gevestigd. Deze stammen kunnen ook in verband worden gebracht met de mogelijk uit Tibet afkomstige dogachtigen. In Tibet leeft deze Terriër als gezelschapshond van de monniken maar hij wordt ook als herdershond gebruikt.
Tibetaanse Terriër Pedigree.
30 30 60 60. Eerder een hond gehad? Gaan kinderen onder 16 jaar ermee wandelen? Over jouw ideale hond. Mini Klein Gemiddeld Groot Maxi. Dit oude ras dat gefokt is in de bergen van Tibet werd oorspronkelijk gebruikt om schapen en geiten te hoeden. Dit stevige dier werd gefokt om het harde klimaat te overleven dat kan wisselen tussen razende sneeuwstormen en alles vernietigende zandstormen. Hun uniek ronde platte poten fungeren in de winter als sneeuwschoenen. De Tibetaanse Terriër kan 18 jaar worden. Gemiddelde grootte en gewicht. 36 41cm 8 14 kg. Karakter eigenschappen en temperament. De Tibetaanse Terriër heeft weinig echter terriërkenmerken.
Van Siddha Tibetaanse Terrirs.
Wij fokken Tibetaanse Terriers sinds 1988. Op de eerste plaats wil ik me zelf even voorstellen mijn naam is Mirjam Janssen-Vencken. We hebben drie kinderen een zoon Anthony 20 jaar en twee dochters Naomi 17 en Nicky 14 jaar. Wij wonen allemaal in Weert net onder Eindhoven. Onze eerste Tibetaantje was een reutje. Nadat we er een paar keer mee naar de show waren geweest en in de prijzen liepen was het snel bekeken en we kregen een tweede Tibetaantje een teefje.
Tibetaanse Terriër kennels in Nederland Doggo.nl.
Wij zijn in het gezelschap van Kerry Blue Terriers en Tibetaanse terriers. Tolka Adheen Tibetan Terriers. Aderstraat 13 9688 RK Oldambt. Hobbyfokker van de Tibetaanse terrier. Tibetaanse Terrier Club Nederland. Sterrebos 9 4751 JH Oud Gastel. De Tibetaanse Terrier Club Nederland TTCN is de oudste rasvereniging voor de Tibetaanse Terrier. Sterrebos 9 4751 JH Oud-Gastel. Gespecialiceerd in de Amerikaanse Cocker Spaniel en de Tibetaanse Terrier. Poldermolen 9 6003 BC Weert.
Tibetaanse Terriër Rashondenwijzer.
Erfelijke aandoeningen bij de Tibetaanse Terriër. De Tibetaanse Terriër heeft een groot risico op patellaluxatie en soms ontwikkelen honden van dit ras heupdysplasie. De aandoeningen manifesteren zich vaak al op jonge leeftijd. Pijnstillende behandelingen en hersteloperaties hiervoor zijn kostbaar. Ook verschillende oogaandoeningen komen voor bij dit ras. Verder is er weinig bekend over dit ras dus het kan zijn dat erfelijke aandoeningen hier in de lijst nog ontbreken. Gering risico op erfelijke aandoeningen. Aantal bij dit ras bekende erfelijke aandoeningen 11. Lensluxatie loslating van de lens.
Kenmerken.
Home De Tibetaan Kenmerken. De Tibetaanse terrir en zijn kenmerken. De Tibetaan is niet gemaakt om gesoleerd in een kennel te leven achteraan de tuin. Om zich volledig te kunnen ontplooien heeft de Tibetaan een echte familie nodig. Het is een uitermate sociale hond die erg veel van gezelschap houdt. Hierdoor zou hij zelfs wel eens wat te veel plaats in het gezin willen innemen. In elk geval maken onverschillige bazen hem ongelukkig en zij zullen nooit alle kwaliteiten van hun hond ontdekken. Men mag nooit vergeten dat een Tibetaanse Terrir een herdershond is.
Zippy Tibetan Terrier Tibetan Terriers life. Alles over de Tibetaanse Terrier gezondheid pups Tibetan Terrier puppy TTCN fokker geschiedenis verzorging opvoeding karakter rasspeciefieke kenmerken foto-albums en pup informatie Tibetaanse terrier club nederl
Tibetaanse terriër Rassen Honden Hondenrassen.
Een van de oudste rassen die de kynologie kent. Daarnaast als specifiek kenmerk mag zeker vermeld worden dat de Tibetaanse Terrier het enige ras is dat een zoolganger is oftwel net zo als de mensen plat op zijn voeten staat. Een vrolijke speelse hond die graag in de omgeving van zijn gezin verblijft. Hij is niet nervous van karakter zijn waakzaamheid is opmerkend een prima deurbel maar daarbij niet argressief. Bij uitstek een echte gezelschapshond die vroeger ook wel werd ingezet door de nomaden om het vee op de bergpas te drijven hij is heel flexibel is en bezit een goed springvermogen.
Dit is de officiele site van de Belgische Tibetaanse Terrier Club.
Tibetaanse Terrier Sumanshu Tibetan Terrier. Tibetaanse Terrier Sumanshu Tibetan terrier. Tibetaanse TerrierSumanshu Tibetan Terriers.
Allerhande informatie over de Tibetaanse Terrier met veel links naar informatieve sites over de TTvoorstellen van de honden in onze kennelwij fokken af en toe een nestje uit weloverwogen combinatiesNederlands en Engestalige website tibetaanse terrier tibetan terrierssumanshu puppy'salbumnavigatieour boysour girlsmemoriespupsPetra Keulersover onsabout us.
Tibetaanse Terrier Blue Sacrifice Oud Duitse Herder en Tibetaanse Terrier kennel.
Blue Sacrifice Oud Duitse Herder en Tibetaanse Terrier. De Tibetaanse terriër minder bekend als Dhokhi Apso is een van de oudste hondenrassen en bestaat al meer dan 3000 jaar. Op basis van een in 2004 uitgevoerd grootschalig DNA-onderzoek wordt de Tibetaanse Terriër ingedeeld bij de 14 rassen die genetisch gezien het dichtst bij de wolf staan. T ibetaanse terriërs werden gehouden in het ruige terrein en klimaat in Tibet door nomaden voor herder bewaking en andere diensten maar niet voor het jagen op kleine dieren. Het ras Terriër is daarom onterecht De Tibetaanse terriër is veelmeer een herdershond.
Tibetaanse Terriër Marichelles.
Tibetaanse TerriërKlik op de menuknop van uw keuze voor nadere informatieMarichelle's Ana Ma Na Don Grub Donna

Contacteer ons