Resultaten voor korthals griffon

korthals griffon
Korthals Griffon Honden Page.
De Korthals Griffon behoort tot de Rasgroep Staande honden. Geschiedenis van de Korthals Griffon. In de 19de eeuw 1870 fokte de Nederlander Eduard Korthals een nieuw jachthondenras. Hij had kennis van de erfelijkheid en beschikte over de geschikte honden zoals Griffons Setters Spaniels de Duitse Staande Hond en de Otterhound. Uit deze honden fokte hij een veelzijdige Staande Hond met een ruige harde vacht. Gezien er Griffonachtige honden in heel West-Europa voorkwamen werd er een kynologische strijd gevoerd voor het thuisland van de Griffon.
Webklik.nl Korthals Griffon van Berkheide.
De Korthals-Griffon is een zgn. Voor bijna iedere rashond heeft de vachtstructuur een functie. Er zijn bij al die verschillende soorten honden ook nogal wat verschillende vachtstructuren van heel kortharig tot prachtig langharig en met daartussenin heel wat varianten krullerig of stekelig haar halflang enorm dik haar etc. Veel mensen weten niet dat die vachten eigenlijk uiteindelijk fokproducten zijn met een functie zo gefokt om het b.v. goed warm te hebben als sledehond met striemende koude zelfs de naakthond is bedacht door de mens maar we gaan het nu hebben over de functie van de ruwharige vacht bij de Korthals Griffon. De ruwharige vacht bij de Korthals-Griffon is een zg.
Royal Canin Griffon Korthals Producten.
De Griffon Korthals wordt door de FCI als een Frans ras erkend en is in Frankrijk ruim vertegenwoordigd. Andere rasnamen Griffon Korthals Korthals Griffon Griffon. Uiterlijke kenmerken van de Griffon Korthals. Het karakter van de Griffon Korthals. De Griffon Korthals is krachtig stoutmoedig en enthousiast heeft een prima neus en kan een constante galop volhouden. Hij is een veelzijdige pointer voor elk wild elk soort terrein van struikgewas tot moerasland en elk soort weer. Hij is een goed spoorzoeker een vastberaden pointer en een goede retriever. Hij is perfect voor de jacht op houtsnip. Hij is rustig vriendelijk en zeer aan zijn baas gehecht en daardoor is hij een goede gezelschapshond.
Griffon korthals Jachthonden Jagen.nl Alles voor de jacht!
Jagen.nl Alles voor de Jacht!
Home.
Onze Kennel / pups. De Griffon Korthals is een fijne kameraad tijdens de jacht maar ook als U de jacht niet beoefent kunt U veel plezier aan deze hond beleven. De Korthals Griffon is een staande jachthond die tijdens de jacht zowel zelfstandig werkt het aanwijzen van wild en in samenwerking met de baas apport van geschoten wild. Dit type hond moet het uithoudingsvermogen hebben om dit de hele dag vol te houden. The Wirehaired Pointing Griffon English. Eduard Korthals was a succesfull Dutch breeder. In 1870 he bought eight French wirehaired gun-dogs which had beards and moustaches. He created the Griffon breed with these dogs. Anneke en Erick van der Schouw. 31 0 525 621340.
rasinformatie van de Korthals Griffon.
Dit ras blinkt zowel uit als staande hond in het veld als een apporterende hond in het water. Dit ras is gemakkelijk te trainen heeft een grote will to please en heeft een vriendelijk karakter. Rond 1870 heeft de Nederlander Eduard Korthals uit acht Griffonachtige honden de Griffon Korthals gefokt. Voor een groot deel werd dit in Duitsland Braunfels a/d Lahn gedaan met behulp van de financiele steun van Prins Albrecht zu Solms. Aangezien Griffonachtige honden baard en snor in heel west Europa voor kwamen werd er na verloop van tijd een kynologische strijd gevoerd over het thuisland van de Griffon. De Fransen hebben deze strijd gewonnen. De Griffon is dus een echte Europeese hond.
CESKY FOUSEK KENNEL BOHEMSKÁ PERLA Cesky fousek of Korthals Griffon.
Twee uitmuntende rasvertegenwoordigers links een Cesky fousek rechts een Korthals Griffon. De Korthals Griffon is tussen 1874 en 1887/1888 gefokt door Eduard Korthals uit ruigharige jachthonden zoals die overal in Europa werden gebruikt. De naam Griffon voor deze ruigharige honden bestaat al eeuwen en werd vooral gebruikt in Frankrijk België en een deel van Duitsland. Voor welk onderdeel van de jacht de honden werden gebruikt deed er daarbij niet toe. Zowel de Cesky fousek als de Korthals griffon zijn allround staande jachthonden die in zwaar terrein hard kunnen werken.
Korthals griffon De Jacht.
Waar bent u naar op zoek? Robust en grof postuur. De grote en iets verborgen ogen zijn geel of bruin. Vacht is hard en grof. De ondergrond is staalgrijs met kastanjebruine aftekening. 50 a 60cm groot. Robust en grof postuur. De grote en iets verborgen ogen zijn geel of bruin. Vacht is hard en grof. De ondergrond is staalgrijs met kastanjebruine aftekening. 50 a 60cm groot.
Korthals Griffon Kennel Van de Woltdonk fokken van pups en trainen van Korthals Griffons.
gevestigd in Oosterwolde fokt Korthals Griffon kennel.
Griffon Korthals.
Ik wil een pup maar wat komt er eigenlijk bij kijken. verhalen van de fokker. Andere naam Griffon d'Arret Korthals. Gehouden als Jacht en apporteerhond. Grootte Reuen 55-60 cm en teven 50-55 cm. Vachtsoort Harde en ruwe bovenvacht. Korte geschiedenis van het ras. De Nederlander Edward K. Korthals schiep dit staande en apporterende vogelhonderas door een tamelijk onbekende combinatie van verschillende Centraaleuropese vogelhonderassen. Het ras werd ontwikkeld in de tweede helft van de negentiende eeuw. Edward Korthals verhuisde naar Frankrijk om daar zijn werk voort te zetten en daarom wordt het ras als Frans beschouwd.
Griffon Korthals kennels in Nederland.
Griffon Korthals kennels in Nederland. Op Doggo.nl vind je alle adressen voor jouw hond en nog veel meer hondenscholen hondenfokkers uitlaatbedrijven hondenpensions asiels trimsalons dierenartsen en dierenspeciaalzaken in Nederland.
Meer dan 1000 ideeën over Griffon Korthals op Pinterest Duitse Kortharige Wijzer Spaniels en Puppies.
4 saves 2 vind-ik-leuks. Meer informatie op flickr.com. Wirehaired Pointing Griffon Korthals Griffon / Griffon d'arrêt à poil dur Korthals Dog. van Flickr Photo Sharing! Wirehaired Pointing Griffon / Korthals Griffon. Meer informatie op pointingdogblog.blogspot.ca. Darker than my Colter but the same beautiful eyes. 43 saves 5 vind-ik-leuks 1 reactie.

Contacteer ons