Meer resultaten voor korthals griffon

korthals griffon
Griffon Korthals Hondencentrum.
maak een widget Raskenmerken Griffon Korthals. Foto s Griffon Korthals. Land van oorsprong Frankrijk.
Korthals Griffon Honden Page.
De Korthals Griffon behoort tot de Rasgroep Staande honden. Geschiedenis van de Korthals Griffon. In de 19de eeuw 1870 fokte de Nederlander Eduard Korthals een nieuw jachthondenras. Hij had kennis van de erfelijkheid en beschikte over de geschikte honden zoals Griffons Setters Spaniels de Duitse Staande Hond en de Otterhound. Uit deze honden fokte hij een veelzijdige Staande Hond met een ruige harde vacht. Gezien er Griffonachtige honden in heel West-Europa voorkwamen werd er een kynologische strijd gevoerd voor het thuisland van de Griffon.
Griffon korthals Jachthonden Jagen.nl Alles voor de jacht!
Jagen.nl Alles voor de Jacht!
Griffon Korthals.
FCI groep 7 Voorstaande honden. Dankt zijn naam en zijn bestaan aan de Nederlander Eduard Karel Korthals wiens leven werd beheerst door de jacht en zijn passie voor jachthonden. Hij stelde zich tot doel een consistent verervend ruwharig staand jachthondenras te scheppen. In 1877 vertrok Korthals naar Duitsland en enkele jaren later werd zijn belangstelling voor de Griffon gewekt. In 1887 lukte het hem constant verervende Griffons te fokken en hij liet de rasstandaard voor deze Griffons officieel vastleggen. Deze rasstandaard is sindsdien niet meer gewijzigd.
Veiligheidscontrole nodig.
Griffon Korthals rasbeschrijving Puppies Doggy.net.
Dit ras is gemakkelijk te trainen heeft een grote will to please en heeft een vriendelijk karakter. Rond 1870 heeft de Nederlander Eduard Korthals uit acht Griffonachtige honden de Griffon Korthals gefokt. Voor een groot deel werd dit in Duitsland Braunfels a/d Lahn gedaan met behulp van de financiele steun van Prins Albrecht zu Solms. Aangezien Griffonachtige honden baard en snor in heel west Europa voor kwamen werd er na verloop van tijd een kynologische strijd gevoerd over het thuisland van de Griffon. De Fransen hebben deze strijd gewonnen. De Griffon is dus een echte Europeese hond. De Griffon Korthals is prima geschikt om in ruig terrein te werken. De bijzondere vacht zal hem daarbij beschermen tegen invloeden van buitenaf.
Korthals Griffon.
Griffon Korthals Wikipedia.
Ga naar navigatie zoeken. FCI Groep 7 Sectie 1 107. Zie ook de lijst van FCI-nummers. Griffon Korthals is een Europese hond. Het ras werd in 1887 in Duitsland ontwikkeld door de Nederlander Eduard Karel Korthals die een ruwharige jachthond wilde fokken. De rasstandaard wordt bepaald door Frankrijk. Het ras is een kruising tussen de braque français de barbet en de pointer. Het is een jachthond die kan worden gebruikt bij de jacht op zowel groot als klein wild. Het dier wordt ook wel gebruikt als gezelschapshond. Een volwassen reu is ongeveer 58 centimeter hoog een volwassen teef ongeveer 53 centimeter. FCI groep 7 Staande honden.
Korthals Griffon Rassen Hondenplaza.
Deze staande jachthond wordt vooral veel in het jachtveld gebruikt. Het is dan een betrouwbare werker die zowel het wild opspoort en aanwijst als het apporteert wanneer de jager dat wil. Maar ook buiten de jacht kan deze actieve hond U veel plezier geven. Kenmerkend is dat de Griffon rustig is in huis. De hond is vriendelijk tegen vreemden en kinderen. Maar ook bij deze hond geldt niet alleen laten met Uw kinderen. Hij zal niet snel. bijten maar omverlopen is zeker denkbaar. Eenmaal buiten gaat er een knopje om bij deze hond.
Griffon Korthals kennels in Nederland.
Griffon Korthals kennels in Nederland. Op Doggo.nl vind je alle adressen voor jouw hond en nog veel meer hondenscholen hondenfokkers uitlaatbedrijven hondenpensions asiels trimsalons dierenartsen en dierenspeciaalzaken in Nederland.
Korthals griffon De Jacht.
De grote en iets verborgen ogen zijn geel of bruin. Vacht is hard en grof. De ondergrond is staalgrijs met kastanjebruine aftekening. 50 a 60cm groot. Robust en grof postuur. De grote en iets verborgen ogen zijn geel of bruin. Vacht is hard en grof. De ondergrond is staalgrijs met kastanjebruine aftekening.
Griffon Korthals Rassen Honden Hondenrassen.
De korthals Griffon is een ras dat hoort bij de staande jachthonden de spaniels en de retrievers. Het zijn erg aanhankelijke honden. Daarnaast zijn ze ook erg speels het zijn goede waakhonden en ze zijn goede jagers. Ze worden gemiddeld 11 jaar oud 60 cm hoog en wegen gemiddeld 30 kg. Ze hebben een blauwgrijze vacht die erg kort kan zijn. Dit is een ras dat echt goed kan jagen. Ze vinden het heerlijk om te mogen jagen ook spelen is voor deze honden geweldig.

Contacteer ons