Meer resultaten voor whippet

whippet
Whippet Club waarin opgenomen het Italiaanse Windhondje.
De Nederlandse Whippet Club opgericht 31 oktober 1954 stelt zich ten doel: het behartigen van de belangen in de meest uitgebreide zin van het whippetras, de whippet als individu, liefhebbers of liefhebber-fokkers van dit ras in Nederland; benevens bij besluit van de Algemene Vergadering in de vereniging ondergebrachte andere windhondenrassen met hun liefhebbers en liefhebber-fokkers.
Whippet Rassen Honden Hondenrassen.
Bekijk hier alle hondenrassen met uitgebreide omschrijving, leuke foto's' en vind fokkers en verenigingen. De Whippet is een echte gezelligheidshond en altijd het liefst zoveel mogelijk betrokken bij het gezin. Een Whippet is niet graag alleen en vanwege zijn dunne beharing kan hij slecht tegen al teveel kou.
De Whippet HondenTV.
En omdat de Whippet vrijwel geen onderhuids vet heeft en een heel korte beharing heeft het snel koud, een jasje is bij koude gure dagen geen overbodige luxe. De kou weerhoud ze er echter niet van om heerlijk buiten te willen rennen en bewegen.
Whippet Honden Page.
De whippet is, zoals eerder gezegd, een windhond en dat betekent dat zijn hele bouw op rennen en jagen is ingesteld. De Whippet houdt ervan tijdens een wandeling een aantal malen flink te sprinten, waarbij zeer hoge snelheden worden gehaald.
Whippet Royal Canin.
Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Whippet. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Whippet fokker of kennel.
De Whippet geschiedenis Shiny Sensations.
De eerste geschreven text waarin het woord Whippet voorkomt, als omschrijving voor deze hond, dateert uit 1610. De eerste hond die whippet genoemd werd echter, was eigenlijk een kruising greyhound-spaniel cross en heeft weinig te maken met de Whippet zoals we die nu kennen.
Whippet.
Je bent hier: Startpagina Windhondrassen Whippet. De naam whippet had rond 1600 de betekenis kleine hond en werd pas in 1841 gebruikt om een kruising tussen Greyhound en Spaniël te beschrijven. Evenredige combinatie van spierkracht en sterkte met sierlijke, elegante belijning.
Whippet Rassen Hondenplaza.
Wandelingen, naast de fiets lopen, het strand buiten het seizoen, het bos of de heide vindt de Whippet heerlijk. De Whippet is voor allerlei activiteiten te porren. De ouder wordende Whippet geniet, tot op soms zeer hoge leeftijd, van gezellige tochten met de baas en/of gezin.
Whippet Honden rassen Honden DierenDokters.
De Whippet, zoals we die heden ten dage kennen, vindt zijn oorsprong in met name de tweede helft van de vorige eeuw toen men Greyhounds, Italiaanse Windhondjes en verschillende soorten Terriërs ging kruisen.Het ras wordt dan ook sinds 1890 in het land van oorsprong Engeland als zodanig erkend.
Whippet GEKop hondenrassen encyclopedie.
Vraag van de week. Home Hondenrassen encyclopedie Whippet. Deel deze pagina op Facebook. In de hondenrassen-encyclopedie vind je van alle rassen een beschrijving over karakter en uiterlijk. Uiteraard is iedere hond weer anders en daarom is het voor diegene die zelf een rashond hebben, hier mogelijk hun ervaring over dit ras te delen.
Whippet Pedigree.
Zan het eind van de 18de eeuw had deze hond van gemiddelde grootte een eigen naam gekregen de whippet en het was een populair ras bij de werklui in het noorden van Australië. De honden werden gebruikt voor de konijnenjacht en later om ermee te racen.
Whippet.
Deze hielden de Whippet voor de jacht op klein wild en voor zg. Deze fragiel ogende hond is in feite een taaie rakker! Centraal bij de Whippet staat natuurlijk de astronomische snelheid die hij ontwikkelt bij het wegschieten van de prooi.

Contacteer ons