Zoeken naar whippet

whippet
Whippet.
Als u zo iemand bent en in de zomer van 2015 geregeld op onze site te vinden was dan herkent u deze hond misschien. Het gaat om Beau een inmiddels tienjarige gecastreerde whippetreu die aan het eind van de zomer aan en aardig jong gezin werd bemiddeld.
Whippet Rassen Hondenplaza.
De Whippet is een hond van grote schoonheid en met een adellijke uitstraling. Hoewel de Whippet teer lijkt is hij in werkelijkheid zeer stevig. Dit is logisch want windhonden werden gefokt voor de jacht. Zo ontwikkelde zich een slanke haast tere maar zeer taaie hond met als voornaamste kenmerk harmonie tussen de krachtige bouw en de sierlijke belijning. Deze windhonden bewogen zich soepel en veerkrachtig bijna zwevend voort. De Whippet is beslist geen modehond. Daardoor kan er weloverwogen gefokt worden en is het risico op erfelijke afwijkingen gering.
Whippet Royal Canin.
Het spreekt voor zich dat dit snelheidsmonster niet geschikt is voor een leven op de bank. Voor een actieve baas is de Whippet een leuke gezinshond. Hij is slim tot op bepaalde hoogte gehoorzaam en lief voor kinderen. Het ras is ongeveer een eeuw geleden in Noord-Engeland ontstaan om de Fox Terriër te vervangen bij de hazenjacht.
Whippet Honden rassen Honden DierenDokters.
Wel is bekend dat sinds de vroege oudheid Romeinse en Griekse beschaving afbeeldingen zijn gevonden van middelgrote windhonden die qua hoogte substantie en type op een whippet lijken. De Whippet zoals we die heden ten dage kennen vindt zijn oorsprong in met name de tweede helft van de vorige eeuw toen men Greyhounds Italiaanse Windhondjes en verschillende soorten Terriërs ging kruisen.Het ras wordt dan ook sinds 1890 in het land van oorsprong Engeland als zodanig erkend. Huisvriend en jachtgenoot Whippets werden in die tijd voornamelijk gefokt en gehouden door de Engelse mijnwerkers die om het karige bestaan wat aan te vullen met hun hondjes gingen stropen. Het zijn dan ook deze mijnwerkers geweest die in de Whippet een fijne huisvriend en jachtgenoot herkenden.
whippets BooGO! Startpagina.
en staat deze er niet bij mail ons dan. Een link terug stellen we uiteraard wel op prijs. Stichting Landelijke Herplaatsing Huisdieren. The Whippet Archives America USA.
Whippet Rasbeschrijving Informatie Startpunthonden.
Rasbeschrijving van de Whippet. De Whippet is een levendige ras die nogal gevoelig is maar werkelijk een prachtig karakter heeft. Een gedegen socialisatie op jonge leeftijd wordt dan ok aanbevolen. Indien ze niet goed gesocialiseerd worden kan het een behoorlijk verlegen ras zijn. De Whippet kan ontzettend snel rennen en moet bij voorkeur alleen los gelaten worden bij een omheind terrein. Het is een erg leuk liefdevol en energieke ras die gevoelig is voor verlegenheid. Ze hebben veel sportieve eigenschappen en zijn zeer geschikte hardloop metgezellen. Ze zijn beminnelijk en volgzaam en hebben een hoog energiegehalte.
bol.com Whippet Calendar 2017 Avonside Publishing Ltd. 9781782088257 Boeken.
Auteur Avonside Publishing Ltd. 5.0 van de 5 1 reviews. Auteur Avonside Publishing Ltd. Uitgever Avonside Publishing Ltd. Oorspronkelijk was het een kruising tussen Greyhounds en terriers de slanke en knappe Whippet is een hele snelle hond die wel snelheden van 55 km per uur kan bereiken. Deze rustige intelligent uitziende honden werden oorspronkelijk gefokt voorde konijnenjacht.
Whippet Pedigree.
30 30 60 60. Eerder een hond gehad? Gaan kinderen onder 16 jaar ermee wandelen? Over jouw ideale hond. Mini Klein Gemiddeld Groot Maxi. De mens heeft honden eeuwenlang gebruikt om hem te helpen jagen en er zijn allerlei soorten honden ontwikkeld voor allerlei soorten prooi. Grotere zwaardere honden zouden nodig zijn geweest voor wolven en wilde zwijnen maar in gebieden waar op kleine herten konijnen of hazen werd gejaagd was het snellere wendbaardere Greyhound type hond geschikter. In ingesloten gebieden werd liever een kleinere hond verkozen boven de Greyhound.
Home Whippet Kennel Fu Ja Shen.
Wij wilden een vrolijke lieve huishond die we zelf eenvoudig op konden voeden en die ook nog eens te porren was voor activiteiten! Dat alles en meer vonden we in het windhonden ras de Whippet. Whippets zijn vooral hele lieve aanhankelijke honden. Ze zijn vrolijk intelligent speels en niet super gehoorzaam maar je kunt ze echt wel wat leren! In 2006 hebben we bij whippet kennel Better Do It in Weiteveen Feroz opgehaald.Zijn volledige stamboomnaam is Better Do It Fu Ja Sjen Feros. In eerste instantie hadden we niet gedacht aan alle evenementen die voor windhonden georganiseerd worden zoals shows windhondenrennen op de renbaan en de coursing. Eind 2007 besloten we dat we gezinsuitbreiding wilden van een tweede whippet reu.
Honden Windhonden Whippet Marktplaats.nl.
Meerdere dieren Meerdere dieren 7. Fokker Professioneel Fokker Professioneel 3. Eén hond Eén hond 2. 0 tot 7 weken 0 tot 7 weken 1. 7 tot 15 weken 7 tot 15 weken 4. 15 weken tot 1 jaar 15 weken tot 1 jaar 3. 1 tot 2 jaar 1 tot 2 jaar 1. 3 tot 5 jaar 0.
rasinformatie van de Whippet.
Het is een uitmuntende windhond met veel snelheid. Over zijn ontstaan zijn er verschillende meningen. Ofwel is hij ontstaan uit kruisingen van Greyhounds en Terrirs ofwel is hij een afstammeling van de Faraohond die naar Engeland meekwam tijdens de Romeinse invasie. Een verwantschap met de Greyhound lijkt echter het meest waarschijnlijk. Oorspronkelijk was hij waarschijnlijk een stropershond want hij is een goede jager op konijnen. Later werd hij de bekende ren en showhond. Hij bereikt snelheden van 56 km. In 1897 werd het ras op de Crufts tentoongesteld en in 1904 werd het ras door de British Kennel Club erkend.
Whippet Rashondenwijzer.
Wat is een rashond? Geen of weinig erfelijke aandoeningen bekend. Aantal erfelijke aandoeningen 8. Lees hier over de betekenis van minpunten. Lees hier over erfelijke aandoeningen. Lees hier meer over medische testen. Lees hier wat DierRecht doet om de rashonden te helpen. Bij dit ras komen de volgende aandoeningen voor Minpunten Info. Alopecia areata pleksgewijze kaalheid. De behandelbaarheid is slecht. De kans op deze aandoening is zeer klein. Meer info menu Verantwoording. De behandelbaarheid is matig tot slecht.

Contacteer ons