Zoeken naar border collie

border collie
Border Collie Honden Page.
De Border Collie behoort tot de Rasgroep Herdershonden en Veedrijvers behalve Zwitserse Sennenhonden. Geschiedenis van de Border Collie. Hier meer informatie over de geschiedenis van de border collie. Karakter van de Border Collie. Er zijn maar weinig mensen die niet gehoord hebben van de legendarische intelligentie van de border collie. Degene die het niet zelf ervaren hebben hebben er zeer waarschijnlijk over gelezen of op tv iets gezien over hun capaciteit om te leren.
Bordercollie Wikipedia.
Oorsprong en geschiedenis bewerken. De bordercollie is afkomstig uit het gebied dat men de Borders noemt tussen Engeland en Schotland. Daar werden ze gebruikt voor het drijven en hoeden van schapen. De reuen kunnen een schofthoogte bereiken van 53 cm. De teefjes blijven meestal iets kleiner. Algemeen geldt dat bordercollies harmonieus gebouwd moeten zijn. Het silhouet moet sierlijk zijn echter zonder fijnheid. De collie moet tonen dat hij gemakkelijk in staat is om lang achter elkaar actief te zijn. De bordercollie dient uithoudingsvermogen te hebben en snel en schrander te zijn. Het lichaam moet matig lang zijn met goed gebogen ribben diepe en tamelijk brede borstkas. Brede en sterke rug en goed gespierde en licht gebogen lendenen.
De Border Collie Doggo.nl.
Rasportret Border Collie De Border Collie ziet er eigenlijk een beetje uit als een heel gewone gezellige doorsnee hond. Maar wie goed kijkt ziet de tijgerachtige bewegingen en de bijzondere oogopslag van dit ras. Er zit dan ook veel meer in deze razendsnelle schapenhond dan hij op het eerste gezicht doet vermoeden.
Border Collie Rashondenwijzer.
Erfelijke aandoeningen bij de Border Collie. De Border Collie is een hond met een enorme drive om veel te bewegen en werd en wordt nog gebruikt om vee bijeen te drijven. Binnen de populatie worden twee lijnen gefokt een werkhondenlijn en een showhondenlijn. Vooral in de werkhondenlijn komt epilepsie veel voor bij de Border Collie. Ook is bekend dat de Border Collie en andere Collie-achtigen niet of slechter tegen bepaalde medicatie en narcosemiddelen kunnen vanwege een gendefect. Deze multidrug resistance gen 1 deficiëntie is ernstig en niet te behandelen.
Royal Canin Border Collie Producten.
De Border Collie is superslim buitengewoon gehecht aan zijn baas en een echte workaholic. Deze schapenhoeder kán niet stilzitten en dat is iets om rekening mee te houden als je hem in huis haalt. De Border Collie is er in een matig langharige en in een kortharige versie. De voorouders van de Border Collie waren Arctische rassen die de rendierkudden hoedden. Toen ze met de Vikingen op de Britse Eilanden arriveerden werden ze met plaatselijke herdershonden gekruist.
Border Collie Club Nederland.
AGILITY CBCA CFH COWS DOCUMENTEN EPILEPSIE FOKKEN GEZONDHEID LIDMAATSCHAP PERCENTAGES PROMOTIEPUNTEN REUENLIJST SCHAPENDRIJVEN TRAINEN UITSLAGEN. Wim en Joke Jans. 23 24 en 25 jun 2017. Wim en Joke Jans.
Border Collie Honden rassen Honden DierenDokters.
2.2 Anatomisch gerelateerde ziekten. BCCNBorder Collie Club Nederland. Prijs van een pup. De prijs ligt tussen de 500 en de 600 euro. De oorsprong van dit ras ligt in Groot Brittannië. Deze honden komen uit de grensstreek tussen Engeland en Schotland. De honden kregen grote bekendheid door hun werk met schapen in dit heuvelachtige gebied. De selectie was vooral gericht op het werken met schapen en ongeschikte honden werden simpelweg afgevoerd.
Border Collie Pedigree.
30 30 60 60. Eerder een hond gehad? Gaan kinderen onder 16 jaar ermee wandelen? Over jouw ideale hond. Mini Klein Gemiddeld Groot Maxi. De Border Collie komt van oorsprong uit het grensgebied tussen Engeland en Schotland. Deze slimme werkhonden worden vaak 12 jaar met goede verzorging en de juiste voeding kan de Border Collie 14 jaar worden. Gemiddelde grootte en gewicht. Het Border Collie mannetje weegt normaal zon 30 kg en kan 56 cm hoog worden een gezond vrouwtje kan 25 kg wegen en 50 cm worden. Karakter eigenschappen en temperament. De Border Collie is uiterst intelligent heeft de instinctieve neiging tot werken en reageert heel goed op training.
Home bordercollie pups Bordercolliekennel d'Ambrises WhitemoorbordersBordercolliekennel d'Ambrises Whitemoorborders.
Bordercolliekennel d Ambrises en Whitemoorborders voor schapendrijflessen clinics workshops bordercollie pups en jonge aangetrainde bordercollies.
Borders Wannahave Border Collie Kennel.
In juli 1997 deed Max zijn intrede in ons huis in ons leven en in ons hart. Door Max hebben we niet alleen kennis gemaakt met het fenomeen hond maar ook met het fenomeen de Border Collie een ras wat echt bij ons bleek te passen.
Border Collie Gratis afbeeldingen op Pixabay.
Alle afbeeldingen Foto's Vectoren Illustraties Video's. Alle oriëntaties Horizontaal Verticaal.
Kenmerken En Eigenschappen Van De Border Collie.
Ontdek alles wat je moet weten over de kenmerken en eigenschappen van de border collie en nog veel meer. Klik nu hier!

Contacteer ons