Resultaten voor appenzeller sennenhond

appenzeller sennenhond
Het HondenForum Bekijk onderwerp Appenzeller Sennenhond.
Pagina 1 van 2. Ga naar pagina 1 2 Volgende. Vorige onderwerp Volgende onderwerp. Geplaatst 09 Sep 2005 2026. Geregistreerd 05 Jun 2005 1634 Berichten 40 Woonplaats Boskoop. Ik heb tussen de lijstjes nog geen appenzeller sennenhond gezien of heb ik er overheen gekeken? Ik heb dus 1 appenzeller sennenhond Ben benieuwd of er nog meer mensen zijn die een appenzeller hebben. Geplaatst 09 Sep 2005 2308. Geregistreerd 30 Jul 2005 2315 Berichten 10565. Hoi Ik heb geen Apenzeller maar een Berner.
Appenzeller sennenhond Wikipedia.
Ga naar navigatie zoeken. FCI Groep 2 Sectie 3 46. Zie ook de lijst van FCI-nummers. De Appenzeller sennenhond is een hondenras. De Appenzeller sennenhond is afkomstig uit het Zwitserse kanton Appenzell. Hij is een nakomeling van de Tibetaanse mastiff die van Azië afkomstig is. Ook Romeinse molosserhonden werden ingekruist. De oorsprong van dit middelgrote ras gaat terug naar de boerenhonden die in de Zwitserse Alpen en speciaal in het kanton Appenzell van oudsher gebruikt werden als veedrijvers en hoeders en als waakhond. Zij behoren samen met de Berner sennenhond Grote Zwitser en Entlebucher tot de vier sennenhondenrassen. Bij alle sennenhonden zien we dezelfde kenmerken terug driekleurig harmonisch zelfverzekerd en onbevreesd.
Appenzeller Sennenhond GEKop hondenrassen encyclopedie.
Spring naar de secundaire inhoud. Welk ras past bij mij? Vraag van de week. Home Hondenrassen encyclopedie Appenzeller Sennenhond. Deel deze pagina op Facebook. In de hondenrassen-encyclopedie vind je van alle rassen een beschrijving over karakter en uiterlijk. Uiteraard is iedere hond weer anders en daarom is het voor diegene die zelf een rashond hebben hier mogelijk hun ervaring over dit ras te delen. Ben jij een echte hondenkenner? Ben je een echte hondenkenner? Test hier je kennis en daag je vrienden uit om jouw score te verbeteren. Wat gaan we dit weekend doen?
Appenzeller Sennenhond.
FCI groep 2 Pinschers Schnauzers Molossers en Sennenhonden. De oorsprong van de Appenzeller Sennenhond gaat terug naar de boerenhond die in de Zwitserse Alpen speciaal in het kanton Appenzell van oudsher gebruikt werd als veedrijver en veehoeder op de bergweide en als waakhond. Ze zijn compact gebouwd met een specifieke krulstaart zeer wendbaar en hebben vaak een vrolijk helder stemgeluid. Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we look-alikes. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een look-alike kijk op de pagina Waarom een stamboomhond?
Appenzeller Sennenhonden Adorable Angels.
In 1906 werd toen de Zwitserse Club voor Appenzeller Sennenhonden opgericht. Albert Heim een grote bevorderaar van de Zwitserse hondenrassen legde in 1914 de eerste standaard voor de Appenzeller Sennenhond vast. De Appenzeller is een zeer oplettende en alerte hond met een pittig en levendig temperament. Wantrouwend van aard met een zelfverzekerd karakter. Dus aanhalen is in het begin erg onverstandig negeren en afwachten is bij deze honden het beste. Hij is van een gemiddelde hardheid verdraagt echter geen harde aanpak maar vraagt als het ware om een consequente en duidelijke opvoeding en leiding anders neemt hij zeer snel zelf het voortouw. Is zeer gebonden aan het gezin huis en hof is daarbij zeer waaks en zal zich doen gelden wanneer het nodig is.
Pup en herplaatsers te koop Appenzeller Sennenhond Startpunthonden.
Pups / herplaatsers te koop. Pinschers Schnauzers Molossers en Sennenhonden. Reu 55cm Teef 50cm. Appenzeller Sennenhond pup en of herplaatser te koop. Momenteel worden er nog geen pups of herplaatsers aangeboden van de Appenzeller Sennenhond. Bent u een fokker en wilt u graag uw pups hier vermeld hebben? Vul dan dit formulier in. Ben u particulier en zoekt u vanwege omstandigheden een nieuw huis voor uw hond? Meld u dan nu aan en plaats een gratis advertentie.
Puppyplaats.nl Appenzeller Sennenhond pups aangeboden.
Bij elke appenzeller sennenhond pup krijgt u 2 jaar medische schriftelijke gezondheidsgarantie! Onze pups zijn altijd mins. Appenzeller sennenhond pups te koop Al onze appenzeller sennenhond pups zijn ingeënt ontwo. Appenzeller sennenhond pups te koop Al onze appenzeller sennenhond pups zijn ingeënt ontwormd gechipt en hebben een europees paspoort. Appenzeller pups raszuiver worden door dierenarts na gekeeken worden ge ent ontwormt plus paspoortje moeder aanwezig eerste nesje van haar.bespreeken kan na klijne aanbetaaling mogen rond 4 8-2016 mee naar hun nieuwe baasjes liefst bellen tussen 0800uur 2200. Appenzeller pups raszuiver worden door dierenarts na gekeeken worden ge ent ontwormt plus pas.
Appenzeller Sennen in het water YouTube.
This video is unavailable. The next video is starting stop. Appenzeller Sennen in het water. Subscribe Subscribed Unsubscribe 0 0. Want to watch this again later? Sign in to add this video to a playlist. Need to report the video? Sign in to report inappropriate content. Sign in to make your opinion count. Don't like this video? Sign in to make your opinion count. The interactive transcript could not be loaded.
Appenzeller sennenhond.
LOVE Berner sennen honden sinds 1982! Wederzijds vertrouwen en eerlijkheid komen bij ons op de eerste plaats! Rasinfo en Rasstandaard FCI. FCI-Standaard Nr 46 van 05.05.2003 NL. Appenzeller Sennenhund Bouvier dAppenzell. Gebruik Drijf herders waak huis en erfhond. Tegenwoordig ook veelzijdige gebruiks en familiehond. Classificatie FCI Groep II Pinschers en Schnauzers Molossers en Zwitserse Sennenhonden. Sectie 3 Zwitserse Sennenhonden. In 1853 werd in Tierleben der Alpenwelt voor de eerste maal een Appenzeller Sennenhond beschreven als een schelblaffende kortharige middelgrote veelkleurige Sennenhond het plaatselijke normale Spitstype die als bewaker van de alpenhut of als drijver van de kudde aan te treffen valt. In 1898 wordt de Appenzeller als een zelfstandig ras erkent.
Appenzeller Sennenhond Honden rassen Honden DierenDokters.
In 1906 werd de Zwitserse Club voor Appenzeller Sennenhonden opgericht. Albert Heim een groot bewonderaar van de Zwitserse Sennenhonden legde in 1914 de eerste standaard voor de Appenzeller vast. De Appenzeller Sennenhond is een herdershond en waakhond. De Appenzeller Sennenhond fungeert als huishond en is goed af te richten als verdediging lawine of rampenhond. Het karakter van de Appenzeller Sennenhond is gevormd door het gebruik voor het werk. Zij moesten zelfstandig het vee hoeden en drijven en zullen daarom graag het voortouw nemen. Door hun lichaamsbouw zijn deze honden uiterst wendbaar. De Appenzeller Sennenhond is een hof en erfhond goed honkvast en waaks en wil huis en hof beschermen tegen indringers.
Appenzeller Sennenhond rasbeschrijving Puppies Doggy.net.
Pinschers en Schnauzers Molossers Zwitserse Sennenhonden. Lopende Honden Zweethonden en verwante rassen. niet door de FCI erkende rassen. Pinschers en Schnauzers Molossers Zwitserse Sennenhonden. De Appenzeller Sennenhond is een van de Zwitserse Sennenhonden. De andere drie zijn de Berner Sennenhond de Entlebucher Sennenhond en de Grote Zwitserse Sennenhond. De Sennenhonden sennen boerderij of sennenhut ontwikkelden zich in Zwitserland waar zij gebruikt werden voor allerlei arbeid op het land. Niet alleen in het Zwitserse Appenzell maar ook in het Toggenburgdal en in St Gallen is deze varieteit van de Sennenhonden goed bewaard gebleven. In 1898 werd dit ras voor het eerst beschreven.
rasinformatie van de Appenzeller Sennenhond.
De Sennenhonden sennen boerderij of sennenhut ontwikkelden zich in Zwitserland waar zij gebruikt werden voor allerlei arbeid op het land. Volgens de meest gerespecteerde stelling werd de oude Molossus in de Zwitserse Alpen Regio gentroduceerd door de Romeinse legioenen in de eerste eeuw voor Christus. Dit leverde de hedendaagse Appenzeller op. De Appenzeller draagt bij aan het geloof in de Romeinse bekwaamheid in het fokken van honden van buitengewone kwaliteit. Het Appenzeller type werd eeuwen geleden geperfectioneerd waarschijnlijk door kruisingen met verschillende Herdershonden en waarschijnlijk ook met de Puli. Niet alleen in het Zwitserse Appenzell maar ook in het Toggenburgdal en in St Gallen is deze variteit van de Sennenhonden goed bewaard gebleven.

Contacteer ons