Meer resultaten voor vizsla korthaar

vizsla korthaar
Vizsla Hongaarse staande hond Honden Page.
Het is een uitstekende jacht en gezelschapshond. Hij is bijzonder bruikbaar bij het jagen op hoogland-wild en het apporteren van waterwild. Het ras houdt zeer goed spoor. We onderscheiden de Vizsla Korthaar en de Vizsla Draadhaar. De Hongaarse Staande Hond Korthaar schofthoogte reuen 56 tot 61 cm teven 52 tot 57 cm. Een afwijking van 4 cm naar boven of beneden zijn toegestaan mits de hond er evenwichtig blijft uitzien. Gewicht 22 tot 28 kg. Uiterlijk gespierd stoer lichaam elegant stuwend gangwerk. Vacht glad dik kort. Kleur effen donker tarwegeel of donker goudgeel kleine witte vlekken op borst of voeten toegestaan. Hoofd brede schedel met een lange vierkante snuit middelgrote ovale ogen kleur harmonieert met de vacht maar liefst donker middellange hangoren.
Vizsla De Jagersvereniging.
Wilt u meer weten over jagen en de Jagersvereniging? Zodra ze wild ruiken staan ze voor zodat de jager weet waar het wild zit. De Hongaarse Staande Hond of Magyar Vizsla is beter bekend onder de naam Vizsla. Deze middelgrote kortharige of draadharige staande honden verrichten hun werk voordat er geschoten wordt. Staande honden zoeken het land met opgeheven hoofd al zigzaggend af tegen de wind in om verwaaiing van het wild op te vangen.
Wat voor soort hond is de Vizsla.
Voortreffelijke vaardigheid tot combineren. Onmiskenbare jachtpassie voelt zich in huis ook erg prettig. Levendig temperament en aanhankelijk. Binnen de Nederlandse Vereniging van Hongaarse Staande Honden VIZSLA worden de volgende rasstandaards gehanteerd. Door op bovenstaande links te klikken kunt u deze standaards nalezen. Certificat dAptitude au Championat. Certificaat van geschiktheid voor het Nationaal Schoonheidskampioenschap oftewel nationaal kampioenschapscertificaat oftewel punt. Kampioenschapprijs waarvan er in principe 4 nodig zijn om de titel KAMPIOEN te verwerven. Nationale kampioensprijs die de Raad van Beheer op kampioenschapstentoonstellingen en kampioensclubmatches beschikbaar stelt aan beste reu en beste teef van elk ras mits de honden U behaalden.
Vizsla Korthaar Royal Canin.
Net als zijn draadharige broer is de Hongaarse Staande Vizsla Korthaar prachtig donker tarwegeel van kleur zoals een voskleurig paard. Deze bedrijvige jachthond vertelt waar het wild zit en aarzelt niet om ook op te halen als de jager zijn werk heeft gedaan. De Vizsla is een aanhankelijke hond en prima geschikt als huishond mits de baas bijna net zoveel energie heeft als de hond zelf. De Vizsla komt in twee variëteiten voor Kortharig rövidszörü dit is de oudste variëteit. Zijn voorouders zijn o.a.
Vizsla Korthaar Honden Page.
De Vizsla Korthaar behoort tot de Rasgroep Staande honden. Geschiedenis van de Vizsla Korthaar. Komt voor in twee variëteiten waarbij de kortharige variëteit verreweg het langst bestaat. Ongeveer 1500 jaar geleden in Azië ontstaan. In de 9e eeuw vestigde zich een Aziatisch nomadenvolk de Magyaren in Hongarije. Zij hadden honden bij zich die veel overeenkomst vertoonden met de tegenwoordige Vizsla. Het huidige type werd verkregen door kruising van de toenmalige Aziatische honden met inheemse Hongaarse jachthonden en de Turkse gele hond. Karakter van de Vizsla Korthaar.
Vizsla Korthaar.
FCI groep 7 Voorstaande honden. De Hongaarse Staande Hond of Magyar Vizsla is beter bekend onder de naam Vizsla. Deze middelgrote draadharige staande honden verrichten hun werk voordat er geschoten wordt. Staande honden zoeken het land met opgeheven hoofd al zigzaggend af tegen de wind in om verwaaiing van het wild op te vangen. Zodra ze wild ruiken staan ze voor zodat de jager weet waar het wild zit. De continentale staande honden waarvan de Vizsla er een is zijn allrounders. Dat betekent dat ze behalve voorstaan ook apporteren.
Vizsla korthaar.
De veelzijdige Vizsla werd gebruikt zowel voor als na het schot. Dit betekent dat de hond kan voorstaan aanwijzen van wild het zweetspoor mocht uitwerken het bloedspoor van aangeschoten wild volgen en tevens het aangeschoten wild apporteerde. De Vizsla is een vriendelijke sociale hond die prima past binnen een ondernemend actief gezin. De opvoeding en training van de Vizsla verloopt doorgaans zonder veel problemen.
Vizsla Korthaar Rassen Honden Hondenrassen.
Een levendige zeer veelzijdige jachthond met een uitstekende neus. Voelt zich thuis op vlak terrein en kan goed tegen de warmte. Hij kan ver zoeken maar geeft ook de voorkeur aan om dicht bij zijn baas te blijven. Hij staat vast voor en geeft daarbij nauwkeurig aan waar het wild zit. Apporteert goed en is een uitstekende zwemmer. Hij is evenwichtig en voelt zich goed thuis in een gezin. Wel heeft hij een consequente enigszins vriendelijke maar niet te flauwe opvoeding nodig.

Contacteer ons