Op zoek naar dashond?

dashond
Dashond of Teckel Hondenrassen.
Ik hecht erg aan mijn baasje en barst van de energie. Ik houd daarom erg van apporteren en balspelletjes en als ik eenmaal volwassen ben dan zal ik goed waken over uw spulletjes. Ik kan een beetje eigenwijs zijn en ik heb daarom een consequente en geduldige opvoeding nodig. Door mijn kleine formaat en gewicht van ongeveer 4 kilo ben ik een gemakkelijke gezinshond.
Geschiedenis van de Teckel Woefkesranch Putte Mechelen Belgie Hondenkennel kwekerij. banner.
Er bestaat geen geschiktere hond voor de jacht onder de grond dan de Teckel zoals de Dashond ook wordt genoemd. De reden hiervoor vormt zijn wel heel specifieke lichaamsbouw hij kan in de kleinste holen komen terwijl hij door de constitutie van zijn voorhand een uitstekend graver is. Toch is hij geen Terrier maar een rechtstreekse afstammeling van de brakken. Hij jaagt overigens op dezelfde wijze als een lopende hond op hazen en zelfs op groot wild. Dat de Dashond een lopende hond wordt genoemd mag verwonderlijk heten omdat hij in verhouding tot zijn lichaam wel heel korte benen heeft.
dashond ANW Algemeen Nederlands Woordenboek.
1.0 hond met een lang lichaam. Toon het hele artikel. Zoek dashond ook in.
dashond Engelse vertaling bab.la Nederlands-Engels woordenboek.
Volg ons op Twitter. Follow us on Instagram. Like ons op Facebook. Voeg ons toe op G. Volg ons op LinkedIn. Nederlands-Engels vertaling voor dashond. Resultaten 1-1 van 1. Mis je een bepaalde vertaling hier? Laat het ons weten of stel ons jouw eigen vertaling voor. Wij stellen jou feedback op prijs! Klik op Invoeren en ons team zal deze suggestie beoordelen. Mijn vertalingen voor dashond. Nieuwe vertaling Nederlands-Engels voorstellen. Je kunt je eigen vertaling aan het woordenboek toevoegen door de onderstaande Nederlandse en Engelse invulvelden te gebruiken.
Nederlandse Teckelclub.
Foto cover De dashond standaard ruwhaar reu Wannes uit de Boevenkuil. Sv SFK Wa WaT Sp ZWF SchwhK BhFK/95BhFN St Vp IVP. Veldwedstrijdkampioen 2009 Beste Gebruikshond NTC 2009. Dianaprijs van Annemieke Streek is Beste Gebruikshond NTC 2010 geworden. De Nederlandse Teckel Club geeft maandelijks een goed verzorgd clubblad uit genaamd DE DASHOND waarin men veel informatie diverse rubrieken en allerlei teckelnieuws aantreft. Een kleine opsomming wat er zoal in staat. alle adressen van de bestuursleden en regiocommissieleden. een rubriek Van de voorzitter waarin bestuurs en evenementennieuws. wetenschappelijke artikelen over de teckel. lijst met nieuwe leden en adreswijzigingen. mededelingen van de penningmeester. nieuws uit de regio's. verhalen van teckeleigenaren over hun belevenissen met hun honden.
De vrolijke teckel of dashond Dier en Natuur Huisdieren.
Vreemd genoeg van mateloos populair tot nauwelijks nog animo voor. Wat is het voor hond en hoe kan je er het beste voor zorgen? Teckel of dashond de oorsprong. De teckel of dashond dankt zijn officiële naam aan het gegeven dat deze hond oorspronkelijk gefokt werd om op dassen te jagen. Ze volgden de dassen tot in hun hol. De korte poten die feitelijk erfelijke afwijkingen zijn komen bij die jacht prima van pas. Om ook op konijnen te kunnen jagen werd er een kleine lijn gefokt en inmiddels zijn er drie formaten. de standaard teckel de meest bekendste en grootste. de dwergteckel is een iets kleinere uitvoering van de standaard teckel. de kaninchenteckel dit is een heel kleine versie van de teckel.
Dashond /Teckel Pedigree.
30 30 60 60. Eerder een hond gehad? Gaan kinderen onder 16 jaar ermee wandelen? Over jouw ideale hond. Mini Klein Gemiddeld Groot Maxi. De oorsprong van de Dashond of Teckel gaat terug tot ver in de oudheid en men komt niet verder dan giswerk. Wel wordt algemeen aangenomen dat het ras in Duitsland tot volle bloei kwam. Hij werd daar door boswachters en de adel gebruikt voor de jacht op dassen vossen en konijnen in dichte wouden waar een groter dier moeite zou hebben gehad zijn prooi te vervolgen. De Dashond of Teckel is een uniek ras waarvan er drie soorten zijn de langhaar de korthaar en de draadhaar en twee formaten de standaard en de dwerg dashond.
rasinformatie van de Dashond korthaar.
Houd de gehoorgang schoon en de nagels kort. De meeste Dashonden zijn lekkerbekken maar pas op geef ze nooit te veel eten want een dikke Dashond is een ongezonde Dashond. De kortharige Dashond is de meest oorspronkelijke onder de Dashonden. De ruw en langharige Dashonden zijn verkregen door de korthaar te kruisen met andere rassen.
Dashond standaard langhaar Rassen Hondenplaza.
Daarbij is hij een vrolijke en schrandere gezelschapshond. De Dashond wordt in de kynologie ook wel Teckel genoemd. De FCI heeft een hele groep groep 4 gewijd aan deze jachthond. Er zijn drie variëteiten dashonden Standaard Dashond Dwerg Dashond en Kaninchen Dashond. Elke variëteit is in drie typen verdeeld kortharig Kurzhaar langharig Langhaar en ruwharig Rauhhaar.De oorsprong van de Dashond is door de ouderdom van het ras onduidelijk. De kortharige variëteit is de oudste en is waarschijnlijk ontstaan door de kruising van een Bruno de Jura met een Pinscher. Uit de kortharige Dashond zijn de twee andere variëteiten ontstaan. Het type voor de langharige variëteit werd in de zeventiende eeuw vastgelegd.
Dashond 7 definities Encyclo.
dierkunde een hondensoort klein met lang lijf en korte poten die speciaal gefokt wordt voor de jacht op dassen Voorbeeld Hij heeft thuis een dashond. SpellingCorrect gespeld dashond komt voor in de Woordenlijst Nederland. dierkunde een hondensoort die speciaal gefokt wordt voor de jacht op dassen. de kleine dashond wordt gebruikt om de dassen en vossen onder en de konijnen boven den grond te jagen de grootere wordt tot het zoeken en drijven van grof wild aangewend zie taks teckel. 1 Aardhond 2 Das 3 Dier 4 Dier dat graag goed gekleed gaat crypt.
Teckel of Dashond worldwidebase. header_honden. Nieuwe pagina 1.
klein wild jager ideale huishond eenvoudig vachtonderhoud veel beweging nodig speurhond. LAND VAN HERKOMST Duitsland. Varianten Standaard Teckel Dwergteckel Kaninchenteckel / Langharig Kortharig en Ruwharig. Andere benamingen van de hond Dashond of Dachshund. Kortbenige honden zijn al zeer lang afgebeeld zoals uit oude Egyptische Griekse en Chinese kunst blijkt. Het zou een afstammeling zijn van de oudste Duitse Jachthondenrassen zoals de Bibarhund of de Duitse Brak. Op illustraties uit de 13de eeuw zijn de directe voorouders van de Teckel aan het werk bij de jacht op de das.
dashond Nederlands woordenboek Woorden.org.
Hij heeft thuis een dashond. 5 definities op Encyclo. dierkunde een hondensoort die speciaal gefokt wordt voor de jacht op dassen. de kleine dashond wordt gebruikt om de dassen en vossen onder en de konijnen boven den grond te jagen de grootere wordt tot het zoeken en drijven van grof wild aangewen.

Contacteer ons