Resultaten voor dashond

dashond
Dashond of Teckel Rassen Honden Hondenrassen.
De Teckel een bikkel in zakformaat. Wie denkt dat kleine honden minder opvoeding nodig hebben zit er volledig naast met de aanschaf van een Teckel. Een consequente baas is een must om te voorkomen dat uw Teckel zijn eigen regels bepaalt in huis. De Teckel is er in verschillende maten en variëteiten. We kennen de langharige kortharige en ruwharige teckels en dat ook nog eens in 3 verschillende maten. De kleinste Teckel is het kaninchen.
Dashond korthaar Teckel Rashondenwijzer.
Erfelijke aandoeningen bij de Dashond korthaar Teckel. De Dashond korthaar is één van de typen Teckels die eigenlijk allemaal dezelfde erfelijke problemen kennen. Een belangrijke oorzaak voor gezondheidsproblemen is de relatief lange rug waardoor de tussenwervels uitpuilen en op het ruggenmerg drukken met pijn en verlamming tot gevolg. De Teckel is specifiek gefokt op zijn korte poten chondrodysplasie. Deze aandoeningen kunnen een goede voortbeweging licht tot ernstig belemmeren. In totaal zijn er ruim 40 erfelijke aandoeningen beschreven bij de Dashond die niet allemaal vaak voorkomen. Zeer hoog risico op erfelijke aandoeningen.
Dashond Ruwhaar Standaard Royal Canin.
De Dashond wordt in de kynologie ook wel Teckel genoemd. De FCI heeft een hele groep groep 4 gewijd aan deze jachthond. Er zijn drie variëteiten dashonden Standaard Dashond Dwerg Dashond en Kaninchen Dashond. Elke variëteit is in drie typen verdeeld kortharig Kurzhaar langharig Langhaar en ruwharig Rauhhaar.De oorsprong van de Dashond is door de ouderdom van het ras onduidelijk. De kortharige variëteit is de oudste en is waarschijnlijk ontstaan door de kruising van een Bruno de Jura met een Pinscher. Uit de kortharige Dashond zijn de twee andere variëteiten ontstaan. Het type voor de langharige variëteit werd in de zeventiende eeuw vastgelegd.
Geschiedenis van de Teckel Woefkesranch Putte Mechelen Belgie Hondenkennel kwekerij. banner.
Er bestaat geen geschiktere hond voor de jacht onder de grond dan de Teckel zoals de Dashond ook wordt genoemd. De reden hiervoor vormt zijn wel heel specifieke lichaamsbouw hij kan in de kleinste holen komen terwijl hij door de constitutie van zijn voorhand een uitstekend graver is. Toch is hij geen Terrier maar een rechtstreekse afstammeling van de brakken. Hij jaagt overigens op dezelfde wijze als een lopende hond op hazen en zelfs op groot wild. Dat de Dashond een lopende hond wordt genoemd mag verwonderlijk heten omdat hij in verhouding tot zijn lichaam wel heel korte benen heeft.
dashond ANW Algemeen Nederlands Woordenboek.
1.0 hond met een lang lichaam. Toon het hele artikel. Zoek dashond ook in.
dashond Engelse vertaling bab.la Nederlands-Engels woordenboek.
Volg ons op Twitter. Follow us on Instagram. Like ons op Facebook. Voeg ons toe op G. Volg ons op LinkedIn. Nederlands-Engels vertaling voor dashond. Resultaten 1-1 van 1. Mis je een bepaalde vertaling hier? Laat het ons weten of stel ons jouw eigen vertaling voor. Wij stellen jou feedback op prijs! Klik op Invoeren en ons team zal deze suggestie beoordelen. Mijn vertalingen voor dashond. Nieuwe vertaling Nederlands-Engels voorstellen. Je kunt je eigen vertaling aan het woordenboek toevoegen door de onderstaande Nederlandse en Engelse invulvelden te gebruiken.
Teckel Wikipedia.
Ga naar navigatie zoeken. FCI groep 4 sectie 148. Zie ook de lijst van FCI-nummers. Het blaffen van een teckel. De teckel ook gekend als de dashond is een hondenras uit Duitsland dat oorspronkelijk gefokt werd voor bovengrondse en ondergrondse jacht voornamelijk op dassen. 2.2.2 Wereldoorlog I en Wereldoorlog II.
De vrolijke teckel of dashond Dier en Natuur Huisdieren.
Vreemd genoeg van mateloos populair tot nauwelijks nog animo voor. Wat is het voor hond en hoe kan je er het beste voor zorgen? Teckel of dashond de oorsprong. De teckel of dashond dankt zijn officiële naam aan het gegeven dat deze hond oorspronkelijk gefokt werd om op dassen te jagen. Ze volgden de dassen tot in hun hol. De korte poten die feitelijk erfelijke afwijkingen zijn komen bij die jacht prima van pas. Om ook op konijnen te kunnen jagen werd er een kleine lijn gefokt en inmiddels zijn er drie formaten. de standaard teckel de meest bekendste en grootste. de dwergteckel is een iets kleinere uitvoering van de standaard teckel. de kaninchenteckel dit is een heel kleine versie van de teckel.
Nederlandse Teckelclub.
Foto cover De dashond standaard ruwhaar reu Wannes uit de Boevenkuil. Sv SFK Wa WaT Sp ZWF SchwhK BhFK/95BhFN St Vp IVP. Veldwedstrijdkampioen 2009 Beste Gebruikshond NTC 2009. Dianaprijs van Annemieke Streek is Beste Gebruikshond NTC 2010 geworden. De Nederlandse Teckel Club geeft maandelijks een goed verzorgd clubblad uit genaamd DE DASHOND waarin men veel informatie diverse rubrieken en allerlei teckelnieuws aantreft. Een kleine opsomming wat er zoal in staat. alle adressen van de bestuursleden en regiocommissieleden. een rubriek Van de voorzitter waarin bestuurs en evenementennieuws. wetenschappelijke artikelen over de teckel. lijst met nieuwe leden en adreswijzigingen. mededelingen van de penningmeester. nieuws uit de regio's. verhalen van teckeleigenaren over hun belevenissen met hun honden.
rasinformatie van de Dashond korthaar.
Houd de gehoorgang schoon en de nagels kort. De meeste Dashonden zijn lekkerbekken maar pas op geef ze nooit te veel eten want een dikke Dashond is een ongezonde Dashond. De kortharige Dashond is de meest oorspronkelijke onder de Dashonden. De ruw en langharige Dashonden zijn verkregen door de korthaar te kruisen met andere rassen.
Dashond standaard langhaar Rassen Hondenplaza.
Daarbij is hij een vrolijke en schrandere gezelschapshond. De Dashond wordt in de kynologie ook wel Teckel genoemd. De FCI heeft een hele groep groep 4 gewijd aan deze jachthond. Er zijn drie variëteiten dashonden Standaard Dashond Dwerg Dashond en Kaninchen Dashond. Elke variëteit is in drie typen verdeeld kortharig Kurzhaar langharig Langhaar en ruwharig Rauhhaar.De oorsprong van de Dashond is door de ouderdom van het ras onduidelijk. De kortharige variëteit is de oudste en is waarschijnlijk ontstaan door de kruising van een Bruno de Jura met een Pinscher. Uit de kortharige Dashond zijn de twee andere variëteiten ontstaan. Het type voor de langharige variëteit werd in de zeventiende eeuw vastgelegd.
Dashond 7 definities Encyclo.
dierkunde een hondensoort klein met lang lijf en korte poten die speciaal gefokt wordt voor de jacht op dassen Voorbeeld Hij heeft thuis een dashond. SpellingCorrect gespeld dashond komt voor in de Woordenlijst Nederland. dierkunde een hondensoort die speciaal gefokt wordt voor de jacht op dassen. de kleine dashond wordt gebruikt om de dassen en vossen onder en de konijnen boven den grond te jagen de grootere wordt tot het zoeken en drijven van grof wild aangewend zie taks teckel. 1 Aardhond 2 Das 3 Dier 4 Dier dat graag goed gekleed gaat crypt.

Contacteer ons