Resultaten voor hollandse smoushond

hollandse smoushond
Hollandse Smoushond overzicht Honden Page.
De Hollandse Smoushond behoort tot de Rasgroep Pinschers Schnauzers Molossers en Zwitserse Sennenhonden. Uitgebreide rasbeschrijving van de Hollandse Smoushond. Kijk hier voor een uitgebreide rasbeschrijving van de Hollandse Smoushond. Helaas geen Hollandse Smoushond fokkers op de HondenPage. Helaas er hebben zich nog geen Hollandse Smoushond fokkers op de HondenPage aangemeld. Komt snel weer eens terug want er melden zich iedere dag nieuwe fokkers aan op de HondenPage! Friese hondennaam gezocht 13 reacties. alle Hollandse Smoushond forum vragen.
Hollandse Smoushond Smølke.
Puzzelen met je hond! Rassentest Pinschers en Schnauzers Hollandse Smoushond. Kenmerken Dit ras heeft de volgende kenmerken. Klik op de kenmerken om te zien welke honden deze kenmerken nog meer hebben. Deze vrolijke hondjes zijn energiek en enthousiast en dol op mensen. Hoewel ze naar vreemden toe wat terughoudender kunnen zijn zullen bekenden aanhankelijk en speels benaderd worden. Deze honden zijn sportief aangelegd en doen het goed in verschillende sporten. Ze hebben een groot uithoudingsvermogen en zijn erg snel en wendbaar. De smous is graag buiten en altijd in voor een goede wandeling.
Hollandse Smoushond Honden Page.
De Hollandse Smoushond behoort tot de Rasgroep Pinschers Schnauzers Molossers en Zwitserse Sennenhonden. Geschiedenis van de Hollandse Smoushond. Korte geschiedenis van het ras. De Hollandse Smoushond stamt af van de Duitse Ruwharige Pinscher voorvader van de huidige Schnauzer. Rode ruwharige pups kwamen naar Nederland en werden daar verkocht als herenstalhonden of de stalhonden van de hogere standen. Langzamerhand ontwikkelden ze zich als Smoushond en werden ze door de Nederlandse Kennel Club Raad van Beheer en de FCI erkend.
Maddy is een Hollandse Smoushond Hondenschool Vermeer.
Pubercursus voor honden in de puberteit. Home Locaties Maddy is een Hollandse Smoushond. Maddy is een Hollandse Smoushond. Welkom bij onze vernieuwde website!
Alles over de Hollandse Smoushond.
Hij is aanhankelijk gevoelig en intelligent. Hollandse Smoushonden zijn graag in beweging ze zijn sportief en speels. De Hollandse Smoushond past bij een eigenaar die zijn hond consequent en vriendelijk opvoedt en het leuk vindt om samen met de hond actief te zijn. Kies het juiste ras voor uw situatie lees vóór het kopen eerst of de Hollandse Smoushond het ras is dat u zoekt. De Hollandse Smoushond kortweg Smous is een Nederlands ras. Waarschijnlijk is het ontstaan uit gele Schnauzers.
Hollandse smoushond of Smous Rassen Honden Hondenrassen.
Hollandse smoushond of Smous. De Hollandse smoushond of Smous is een hond die hoort bij de pinschers en schnauzers. De honden zijn erg levendig en vriendelijk. De honden kunnen goed met kinderen en ook met andere honden. De honden worden gemiddeld 14 jaar oud en wegen ongeveer 9-10 kg. De honden zijn vriendelijk en hebben veel beweging nodig. Ze kunnen goed met kinderen en andere honden en kunnen in de stad wonen maar dan moeten ze wel veel beweging krijgen.
Hollandse smoushond Smous Hondencentrum.
maak een widget Raskenmerken Hollandse smoushond Smous. Foto s Hollandse smoushond Smous. Groep Pinschers en schnauzers. Land van oorsprong Nederland. Algemeen voorkomen De Hollandse Smoushond is een vrij kleine vierkant gebouwde ruige hond met een hoogte tussen de 35 en 42 cm. Hij is geel en heeft tamelijk lang hard recht haar dat niet mag klitten.
nederlandsehondenrassen.
De vacht van de smous is strogeel met tamelijk lang recht haar. De Hollandse Smoushond is een intelligente hond die graag iets voor zijn baasje zal doen. Hij vindt het heerlijk om lange wandelingen te maken en te zwemmen. Ook is hij dol op allerlei hondensporten zoals flyball behendigheid dogdance en gehoorzaamheid.
Hollandse smoushond Wikipedia.
Ga naar navigatie zoeken. FCI Groep 2 Sectie 1.3 308. Zie ook de lijst van FCI-nummers. De Hollandse smoushond is een hondenras. Begin 20e eeuw was de smoushond met name in Amsterdam populair vanwege het vrijhouden van de stallen van ongedierte. De herkomst is niet helemaal bekend maar ze kwamen waarschijnlijk via de Rotterdamse haven vanuit Duitsland. Vlak na de Tweede Wereldoorlog werd het laatste nest in het stamboek bijgeschreven waarna het tot 1973 duurde voor de Hollandse smoushond weer in de belangstelling kwam. Enige liefhebbers startten een terugfokprogramma en op 1 april 1978 werd de Hollandse Smoushonden Club opgericht.
Het HondenForum Bekijk onderwerp De Hollandse Smoushond.
Pagina 1 van 1. Vorige onderwerp Volgende onderwerp. Titel De Hollandse Smoushond. Geplaatst 02 Feb 2010 1753. Geregistreerd 06 Apr 2007 0233. Die kwam ik in een topic tegen ik had er nog nooit van gehoord maar viel er echt als een blok voor! Ik heb even gegoogeld en het één en ander over ze gelezen en het lijkt me echt een heel leuk hondje. Zit er gewoon bijna aan te denken me op de wachtlijst te laten zetten voopr een pup. Wie kent ze persoonlijk en heeft er wat over te vertellen?
Hollandse smoushonden YouTube.
Rating is available when the video has been rented. This feature is not available right now. Please try again later. Uploaded on Oct 12 2008. Show more Show less. Autoplay When autoplay is enabled a suggested video will automatically play next. De eerste drie maanden van Moos Duration 235. Jiske van Gaalen 2804 views. Wandeling Herperduin met de Hollandse Smoushond 31-08-2014 Duration 659. in harmonie met uw hond 1349 views. Hollandse Smoushond Duration 228. rufus hollandse smous speelt metcairn terrier puppie Duration 344. Rufus Sijmenrufus 2835 views. Dogs just don't want to bath Funny dog bathing compilation Duration 501.
Hollandse Smoushond.
De Hollandse Smoushond is een ongecompliceerde hond met een gecompliceerd verleden. Allerlei theorieën bestaan er over het ontstaan van het leukste vuilnisbakkie ter wereld. Hij zou ontstaan zijn uit honden die via de Rotterdamse haven naar Amsterdam toe kwamen om de gegoede burgerij te plezieren met gezelschap. Toch kon zijn populariteit niet voorkomen dat hij rond de tweede wereldoorlog nagenoeg uitgestorven was.

Contacteer ons