Zoeken naar hollandse herder

hollandse herder
Hollandse herder Herdershonden.nl.
Land van herkomst Nederland. Schofthoogte 57 62 cm bij reuen 55 60 bij teven. Gewicht gemiddeld 28 kg reuen gemiddeld 23 kg teven. Levensverwachting 10 tot 12 jaar. Temperament Loyaal waakzaam intelligent zelfstandig gehoorzaam. Kleur Zilver tot goudgestroomd bruine tot grijze ondergrond. Vacht Kortharig langharig of ruwharig. De Hollandse herder is een van oorsprong Nederlandse herdershond die bekend staat om zijn gespierde bouw werklust en loyaliteit.
De Hollander. De Hollandse Herders.
Lange tijd kampte de Nederlandse Herdershonden Club met grote problemen omtrent enkele onduidelijkheden. De eerder genoemde verwarring rond de naam van het ras Hollandse Herder. waarmee Nederlandse Herder bedoeld werd gaf reden tot onduidelijkheid. Maar ook de naam van de vereniging zelf was en is verwarrend. Zo is het voor veel mensen niet duidelijk of het een vereniging. is voor alle herdershonden in Nederland of een vereniging die zich slechts bezighoudt met de Nederlandse Hollandse Herdershond. De onduidelijkheid met betrekking tot type grootte kleur variteit had. een afnemende belangstelling voor het ras tot gevolg Waren er aanvankelijk aan het einde van de negentiende eeuw ongeveer 130 leden twintig jaar later was dat aantal teruggelopen tot 30 a 40.
Hollandse Herder Honden rassen Honden DierenDokters.
2.2 Anatomisch gerelateerde ziekten. NHC Nederlandse Herdershonden Club is in 1898 opgericht en een van de oudste rasverenigingen in ons land. Prijs van een pup. De Hollandse Herdershond kost 500. De Hollandse Herdershond is er in drie variëteiten de kort lang en ruwhaar. Het is een oud landras van Nederlandse oorsprong. In vroegere eeuwen had men op het platteland bij de herders en de boeren een veelzijdige hond nodig.
Hollandse Herder Hollandse Herder.
Die heb je vast al in boeken en op diverse websites gelezen. Het zou dubbelop zijn als ik hier nogmaals de rasbeschrijving zou neerzetten. Het leek mij juist zinvol om hier de meest gestelde vragen neer te zetten met de antwoorden. Wat is het verschil tussen een Lang Ruw en een korthaar hollander? Ten eerste is er een verschil in de verzorging. Een ruwhaar zal getrimt moeten worden. Je kunt dit zelf leren of met je hollander naar een trimsalon gaan. Een langhaar moet regelmatig geborsteld worden om klitten in de vacht te voorkomen.
Hollandse Herder kennel van Oscarli.
Phaedra Jana van Oscarli. is op 23 juli gedekt door.
Hollandse herder Rassen Honden Hondenrassen.
De Hollandse Herder Langhaar is een intelligente zelfstandig en trouwe gezinshond die somber in zijn uiterlijk voorkomen is. Het is een uitstekende verdediger van huis en haard en zeer trouw aan het gezin. Opvallend is de zelfstandigheid die de Hollander ten toon kan spreiden zonder dat zij daarbij werklust verliezen. De Hollandse Herder is in zijn voorkomen somber van uiterlijk. Qua karakter is het een zelfstandige en trouwe hond die uitstekend functioneert binnen het gezin.
Hollandse Herder.
Ooit gefokt voor het hoeden van schapen en bewaken van de eigendommen van de baas zien we de Hollandse Herder tegenwoordig als actieve huis en gezinshond en wordt hij tevens professioneel ingezet als politiehond reddingshond speurhond en zelfs als blindengeleidehond. De Hollandse Herder dient uitgebreid gesocialiseerd te worden. De nadruk dient te liggen op verschillende soorten mensen kinderen en andere honden.
Hollandse herder Wikipedia.
Ga naar navigatie zoeken. FCI 223 groep 1 sectie 1. Zie ook de lijst van FCI-nummers. De Hollandse Herder is een Nederlands hondenras dat al in de 19e eeuw op honderden landschapsschilderijen gravures en prentbriefkaarten te zien was. Net als de Belgische Herder en de Duitse Herder stamt het af van Europese bastaard herdershonden welke in die tijd veel voorkwamen en onderling gekruist werden. In algemene zin kan men stellen dat deze drie rassen van eenzelfde oorsprong stammen.
Hollandse herder kennel met Strepen.
Hollandse herder kennel.
Alles over de Hollandse Herder.
Kies het juiste ras voor uw situatie lees vóór het kopen eerst of de Hollandse Herdershond het ras is dat u zoekt. De Hollandse Herdershond kortweg Hollandse Herder werd al in de 19e eeuw gebruikt om schaapskuddes te hoeden. Hij zorgde ervoor dat de schapen niet op verboden gebied graasden. Ook werd hij wel gebruikt als waakhond trekhond en stropershond. Toen aan het eind van de 19e eeuw steeds meer schaapskuddes verdwenen raakte hij zijn belangrijkste functie kwijt. Nieuwe interesse in Nederlandse rassen zorgde ervoor dat het ras niet verdween en in 1898 kreeg de Hollandse Herdershond een eigen rasvereniging. Het ras werd daarna ook gebruikt door politie en leger.
Karakter Hollandse Herder? HondenForum.
11 februari 2009 om 2041 wijzigen quote 0. Kan iemand mij iets meer vertellen over het karakter van een Hollandse herder? Ik lees nogal tegenstrijdige dingen namelijk aan de ene kant dat het zeer lieve makkelijk trainbare honden zijn met een zacht karakter.
De Hollandse Herder Dier en Natuur Huisdieren.
De Hollandse herder is een Nederlands hondenras dat al in de 19e eeuw op honderden landschapsschilderijen gravures en prentbriefkaarten te zien was. De Hollandse herder kan een lange vacht hebben of een korte vacht en staan bekent om hun gehoorzaamheid en werkwilligheid. Maar sinds 2000 staan ze op de lijst van zeldzame huisdierrassen. OP 12 juni 1898 werd de Nederlandse Herdershondenclub opgericht. Er waren toen maar liefst 6 haarvariëteiten kortharig langharig middelharig langharige met staand haar langharig met liggend haar stekelharig en ruwharig.

Contacteer ons