Zoeken naar amerikaanse cocker spaniel

amerikaanse cocker spaniel
Amerikaanse Cocker Spaniel.
De Amerikaanse Cocker Spaniel is eigenlijk van oorsprong een Engelse Cocker Spaniel maar dan gefokt in Amerika. Meestal is alles wat uit Amerika komt groter. Dit geldt niet voor de Amerikaanse Cocker Spaniel. De Cocker Spaniel is een jachthond die oorspronkelijk werd ingezet tijdens de jacht op de houtsnip Woodcock en de fazantenhaan Cockpheasant. De Amerikaanse Cocker Spaniel heeft iets ingeboet aan jachtpassie. Dit maakt hem iets geschikter als gezinshond.
Ziektes en gezondheidsproblemen bij de Amerikaanse Cocker Spaniel Startpunthonden.
Karakter Amerikaanse Cocker Spaniel. Ziektes bekend bij Amerikaanse Cocker Spaniel. Seborrhoe is een aandoening van de huid. De balans tussen het aanmaken en het afsterven van de huid-cellen is hierbij verstoord. Er sterven te weinig. Als de onderste oogleden bij een hond te groot zijn dan spreken we van ectropion. Door de ectropion worden de bindvliezen of conjunctiva van het oog.
Amerikaanse Cocker Spaniel GEKop hondenrassen encyclopedie.
Spring naar de secundaire inhoud. Welk ras past bij mij? Vraag van de week. Home Hondenrassen encyclopedie Amerikaanse Cocker Spaniel. Deel deze pagina op Facebook. In de hondenrassen-encyclopedie vind je van alle rassen een beschrijving over karakter en uiterlijk. Uiteraard is iedere hond weer anders en daarom is het voor diegene die zelf een rashond hebben hier mogelijk hun ervaring over dit ras te delen. Ben jij een echte hondenkenner? Ben je een echte hondenkenner? Test hier je kennis en daag je vrienden uit om jouw score te verbeteren.
Chicomy's American Cockers tel 0478 513644.
Jaren van zorgvuldige selectie en continue zoeken naar verbeterpunten heeft geresulteerd in de kwaliteit honden die we vandaag de dag hebben. Zoekt u een pup van de Amerikaanse cocker? Wilt u informatie over de Amerikaanse cocker spaniel? Wilt u weten welke showresultaten onze honden gehaald hebben? Zoekt u een dekreu van de Amerikaanse cocker? De bedoeling is dat deze website uw vragen kan beantwoorden. Vindt u niet wat u zoekt? neem dan gerust contact met ons op en wij helpen u verder. tel 0478 513644 Veel plezier op de site groet Wilma Strijbos strijboswilma@gmail.com tel 0478 513644 / 06 36 36 88 37 3 generaties. 12 reacties op Welcome. Lut op 30 januari 2013 om 2128 schreef.
Amerikaanse Cocker Spaniël Rashondenwijzer.
Erfelijke aandoeningen bij de Amerikaanse Cocker Spaniël. De Amerikaanse Cocker Spaniël heeft vaak last van oorontsteking otitis externa als gevolg van zijn afhangende oren. Zijn oren sluiten de gehoorgangen af waardoor dit een perfecte broeiplaats wordt voor bacteriën en andere ziektekiemen. Patellaluxatie wordt vaak gezien bij dit ras de benodigde operatie om deze aandoening te herstellen is kostbaar. Bij dit ras komen ook heupdysplasie vaak en elleboogdysplasie af en toe voor. Oogaandoeningen zoals staar en afwijkende oogleden komen ook zo nu en dan voor.
rasinformatie van de Amerikaanse Cocker Spaniel.
Cockers waren de kleinere slagen. De King Charles Spaniel werd als dwergras ingedeeld omdat hij vooral als gezelschapshond werd gehouden. De Cocker Spaniel was een echte werkhond. De Amerikaanse Cocker Spaniel is nauw verwant aan de Engelse Cocker Spaniel omdat hij uit dat ras is ontstaan nadat het in de jaren tachtig van de 19de eeuw naar Amerika kwam. Tegenwoordig worden Engelse Cocker Spaniels en Amerikaanse Cocker Spaniels als verschillende rassen beschouwd. De Amerikaanse Cocker Spaniel is de kleinste van de Amerikaanse sporting group. De rasnaam kan zijn afgeleid van het talent dat het ras had voor het jagen op de houtsnip woodcock hoewel Cocker Spaniels de jagers ook op andere manieren behulpzaam zijn geweest.
Amerikaanse Cocker Spaniël Pedigree.
Mini Klein Gemiddeld Groot Maxi. De Spaniëlfamilie is heel groot en al vrij oud. Er bestaan twee varianten Cocker Spaniëls de Engelse en de Amerikaanse. De Amerikaanse Cocker Spaniël is geen kruising. Hij werd in Amerika ontwikkeld door fokkers die hem fokten uit de Engelse Cocker Spaniël tot het prachtige Amerikaanse type dat we tegenwoordig zien. Gemiddeld wordt de pittige Amerikaanse Cocker Spaniël meestal 12 jaar maar dit ras kan 14 jaar worden in een liefdevolle omgeving met de juiste voeding. Gemiddelde grootte en gewicht.
Amerikaanse cockerspaniël Wikipedia.
Ga naar navigatie zoeken. FCI Groep 8 Sectie 2 167. Zie ook de lijst van FCI-nummers. De Amerikaanse cockerspaniël is een hondenras dat in de Verenigde Staten is ontstaan door de import van spaniëls uit Groot-Brittannië. Vanaf de jaren dertig was de Amerikaanse variant zo verschillend van de Engelse voorouders dat het een aparte ras-status kreeg. De Amerikaanse cocker weegt tussen 11 en 13 kg en de schofthoogte is maximaal 38 cm. Er zijn verschillende kleurcombinaties mogelijk zwart chocolade rood buff crème zand en multi-kleuren. De typische kenmerken van de cocker zijn dat ze zeer koppig en nieuwsgierig kunnen zijn.
Amerikaanse cockerspaniël Rassen Honden Hondenrassen.
De Amerikaanse cockerspaniël is een hond die hoort bij de staande honden maar ook bij de spaniels en retrievers. Het is een vrolijke en levendige hond met een zacht karakter. De Amerikaanse cockerspaniël is erg geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Ook is het een hond die erg goed met andere honden samen kan als je dus als een maatje in huis hebt dan is de Amerikaanse cockerspaniël de ideale speelkameraad voor je andere hond.
Amerikaanse Cocker Spaniel De Nieuwe Hond.
Spitsen en honden van het oerhondtype. Nog niet erkende rassen. Home Hondenrassen Amerikaanse Cocker Spaniel. Rasgroep 8 Retrievers opstotende honden en waterhonden. Retrievers opstotende honden en waterhonden. Verenigde Staten Huidige en oorspronkelijke taken. Reuen ongeveer 38 centimeter. Teven ongeveer 355 centimeter. Het hoofd van de Amerikaanse Cocker Spaniel is gewelfd met een diepe stop. De wenkbrauwbogen zijn duidelijk aanwezig. De voorsnuit is breed en even lang als de schedel. De oren zijn dun en lang en worden hangend gedragen.
Amerikaanse cocker spaniel Rassen Hondenplaza.
Home Rassen Amerikaanse cocker spaniel. De Amerikaanse Cockerspaniel behoort tot de Rasgroep Staande Jachthonden Spaniels en Retrievers. Geschiedenis Amerikaanse cocker spaniel. De oorsprong van de Amerikaanse cocker spaniel is zonder twijfel in Spanje te vinden.Het woord spaniel is ontstaan uit het woord Hispania de oude naam voor Spanje. Spaniels hebben zich vanuit Spanje Frankrijk en Engeland verspreid over Europa. Aan de verschillende soorten spaniels is nog steeds dezelfde hoofdvorm en lange oren het kenmerk! te herkennen en een feit is dat ze allemaal nog steeds een goede neus bezitten.
Royal Canin Amerikaanse Cocker Spaniel Producten.
Sinds 1949 komt hij in Nederland voor op tentoonstellingen. Ras afkomst Verenigde Staten. Andere rasnamen Amerikaanse Cocker Spaniel Cocker Spaniel Cocker Ami. Uiterlijke kenmerken van de Amerikaanse Cocker Spaniel. Het karakter van de Amerikaanse Cocker Spaniel. Hij is degelijk snel en met zijn gemakkelijke evenwichtige en vrolijke karakter is het een geliefde gezelschapshond. Het is een hond voor tentoonstellingen geen jachthond. Hij kan soms wat koppig zijn en heeft daarom een consequente opvoeding nodig. Zwart met goudgele extremiteiten black-and-tan. Een weinig wit op de borst en/of de keel is toegestaan. Iedere andere effen kleur dan zwart. Meerkleurig twee of meerdere duidelijk aanwezige en evenwichtig verdeelde kleuren waarvan wit een verplichte kleur is.

Contacteer ons