Zoeken naar amerikaanse waterspaniël

amerikaanse waterspaniël
Amerikaanse Water Spaniel Rassen Hondenplaza.
Home Rassen Amerikaanse Water Spaniel. Land van herkomst Verenigde Staten. Algemeen wordt aangenomen dat de Amerikaanse Water Spaniel AWS is ontstaan door kruisingen van de rond de burgeroorlog naar Amerika geïmmigreerde Engelse/Ierse Water Spaniel en de Curly coated Retriever. In 1940 is de AWS pas officieel door de Amerikaanse Kennel Club als ras erkend maar historisch zijn er al betrouwbare beschrijvingen van de AWS bekend in 1865. Oorspronkelijk werd het ras Bruine Water Spaniel genoemd.
Ierse Water Spaniel Vereniging Nederland.
Ierse Water Spaniel Vereniging Nederland
Amerikaanse waterspaniël Wikipedia.
Ga naar navigatie zoeken. FCI Groep 8 Sectie 3 301. Zie ook de lijst van FCI-nummers. De Amerikaanse waterspaniël is een spaniël die afstamt van de verschillende waak en waterspaniëlrassen die met de immigranten naar de Verenigde Staten kwamen. Oorspronkelijk werd het ras bruine water-spaniël genoemd. De Amerikaanse waterspaniël is ongeveer 38 tot 46 cm hoog. Gewicht reuen 13 tot 20 kg teven 11 tot 18 kg. FCI groep 8 Retrievers en waterhonden.
Amerikaanse water spaniël Rassen Honden Hondenrassen.
De Amerikaanse water spaniël is een hondenras dat afkomstig is uit de VS. Vroeger werd het ras ook wel bruine water spaniël genoemd. Het ras stamt af van de waak en water spaniël rassen. Ze worden gemiddeld 38 tot 46 cm hoog en wegen maximaal 20 kg. Het zijn dan ook vrij lichte honden die volop kunnen bewegen en de snelheid hebben zij zeker in zich zitten. De honden zijn erg sterk en hebben een goed uithoudingsvermogen.
Amerikaanse Waterspaniel Royal Canin.
Deze leverkleurige krullenbol is een bijzondere verschijning. Het ras van de Amerikaanse Water Spaniel ontstond door verschillende Spaniels en Retrievers te kruisen. Het resultaat is een werklustige jachthond met een prachtige vacht en een rattenstaartje. De Amerikaanse Water Spaniel is prima op zijn plaats in een gezin. Bovendien is hij intelligent en vasthoudend. Hij is soms wat eigenwijs en heeft een legendarisch gevoel voor humor. Dit ras is vrij recent en zou zijn ontstaan in Wisconsin.
Amerikaanse Waterspaniel Honden rassen Honden DierenDokters.
2.2 Anatomisch gerelateerde ziekten. Amerikaanse Cocker Spaniel Club Nederland opgericht 27 juni 1964. Algemeen wordt aangenomen dat de Amerikaanse Water Spaniël AWS is ontstaan door kruisingen van de rond de burgeroorlog naar Amerika geïmmigreerde Engelse/Ierse Water Spaniel en de Curly coated Retriever. In 1940 is de AWS pas officieel door de Amerikaanse Kennel Club als ras erkend maar historisch zijn er al betrouwbare beschrijvingen van de AWS bekend in 1865.
Amerikaanse waterspaniël Hondencentrum.
maak een widget Raskenmerken Amerikaanse waterspaniël.
Amerikaanse Water Spaniel Honden Page.
Rasgroep van de Amerikaanse Water Spaniel. De Amerikaanse Water Spaniel behoort tot de Rasgroep Retrievers Spaniels en Waterhonden. Geschiedenis van de Amerikaanse Water Spaniel. Naar algemeen wordt aangenomen ontstond dit ras door kruisingen tussen de nu vrijwel uitgestorven Engelse Water Spaniel de Ierse Water Spaniel en de Krulharige Retriever. Het ras werd in 1940 in Amerika erkend maar er zijn aanwijzingen dat het reeds enkele jaren na de Amerikaanse Burgeroorlog dus rond 1865 algemeen voorkwam. Karakter van de Amerikaanse Water Spaniel. Een levendige vriendelijke en intelligente hond. Rasstandaard van de Amerikaanse Water Spaniel.
Amerikaanse Water Spaniel.
FCI groep 8 Retrievers Spaniels en Waterhonden. Naar algemeen wordt aangenomen ontstond dit ras door kruisingen tussen de nu vrijwel uitgestorven Engelse Water Spaniel de Ierse Water Spaniel en de Krulharige Retriever. Het ras werd in 1940 in Amerika erkend maar er zijn aanwijzingen dat het reeds enkele jaren na de Amerikaanse Burgeroorlog dus rond 1865 algemeen voorkwam. Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we look-alikes.

Contacteer ons