Zoeken naar samojeed

samojeed
Samojeed Pedigree.
30 30 60 60. Eerder een hond gehad? Gaan kinderen onder 16 jaar ermee wandelen? Over jouw ideale hond. Mini Klein Gemiddeld Groot Maxi. Een witte hond van gemiddelde grootte met het lachende gezicht. De Samojeed werd eind 19de en begin van de vorige eeuw uit Siberië meegebracht om sleden te trekken bij expedities op de Noordpool en de Zuidpool. Deze heldhaftige honden moesten vreselijke barre omstandigheden doorstaan ten dienste van de mensen die naar de Polen op zoek waren en waar er maar een paar van terugkeerden. De Samojeed werd oorspronkelijk gebruikt om te jagen rendierkuddes te hoeden en sleden te trekken voor het volk van de Samojeden in het noordwesten van Siberië.
rasinformatie van de Samojeed.
Het ras werd niet benvloed door experimenten van de mens om het ras te verbeteren en te stabiliseren. Hij behoort tot de Keesachtigen en de Poolhonden en is verwant aan het oertype. De herkomst vinden we in de rasstandaard de Noord-Europese landen en dit beslaat een groot gebied in Noord-Siberi langs de Witte Zee naar het oosten tot aan de rivier de Jenessei in Russisch Mongoli. De eerste melding van deze hond vond plaats in 1696 n.a.v. een ontdekkingsreis om de Noordpool. Anno 1889 werd door Ernest Kilborn-Scott een Engelsman officieel de eerste Samojeed een chocoladebruine reu Sabarka genaamd naar Europa gebracht.
Samojeed.
FCI groep 5 Spitsen en oertypen. De naam Samojeed is afkomstig van de Samojedenvolkeren in Noord Rusland en Siberië. Men gebruikte de honden voor de jacht om de rendieren te hoeden hoeders en natuurlijk als sledehonden. De honden hebben een zachte aard en leefden daardoor dichtbij hun eigenaren en woonden in hun onderkomens in koude periodes werden ze ook wel gebruikt als verwarmers. Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we look-alikes.
Samojeden.nl Home.
Wij hechten veel waarde aan het sociale vriendelijke karakter van de Samojeed en niet te vergeten aan zijn werkkwaliteiten. Daarbij vinden wij het ook belangrijk om in onze honden het oorspronkelijke type te behouden zoals dat door de Kilburn Scott's van de bekende Engelse Farninghamkennel aan het eind van de 19e eeuw/begin 20e eeuw vastgelegd is in de eerste rasstandaard. Qiyara met haar pups van 5 weken oud. Van links naar rechts Siun Silla Sherro en Senja. De foto is gemaakt op 26 maart 2016 door Roosmarijn Fotografie.
Samojeed Wikipedia.
Ga naar navigatie zoeken. FCI groep 5 sectie 1 212. Zie ook de lijst van FCI-nummers. De samojeed Laika Samojedskaja is een hoogbenig en langharig Russisch met name West-Siberië hondenras behorend tot de pool en keeshonden. Hij heeft zijn naam te danken aan het volk waarbij hij is ontdekt de samojeden het patronaat van de Noordse Kennelunion. De schofthoogte van reuen is ongeveer 55 cm en van teven ongeveer 50 cm maar tot 4 cm hoger of lager komt bij beide geslachten voor. De dikke vacht is wit met ruw uitstaand dekhaar en een korte dichte ondervacht.
Samojeed Honden rassen Honden DierenDokters.
2.2 Anatomisch gerelateerde ziekten. De vereniging werd opgericht in 1932. Prijs van een pup. Rond de 750 euro. De Samojeed is afkomstig uit het Noord-Europese en gedeeltelijk Aziatische poolgebied waar hij werd gebruikt door de Samojeden een nomadenvolk. De dieren sliepen in de onderkomens van hun eigenaren en werden ook gebruikt als verwarmers. Sporadisch gebruikt als sledehond. De Samojeed is een veelzijdige en sportieve huishond.
Samojeed Rasbeschrijving Informatie Startpunthonden.
De Samojeed ook wel Samoyed is een vriendelijk en zachtaardig ras. Ze zijn zeer makkelijk in de omgang lief en mooi en dit ras is vriendelijk voor bijna alle mensen. Dit ras zal het niet goed doen als waakhond. Wel is hij zeer intelligent. Dit is een zeer vredig ras dat meestal zeer actief is. De Samojeed is zeer loyaal en zal goed willen doen bij zijn baas. Deze hond is niet alleen mooi maar is ook een geweldige metgezel.
Rashonden Samojeed een witte keeshond Dier en Natuur Dieren.
Laat gezag blijken met vriendelijke hand. Met schreeuwen en slaan krijg je zeker bij de Samojeed geen respect. De Samojeed heeft veel beweging en ruimte nodig. Mocht je willen gaan voor een Samojeed als kameraad is het raadzaam om je eerst goed te verdiepen in dit ras. Vooral als je nog geen ervaring hebt met honden is het sterk aan te bevelen. Een fokker kan je meer hierover vertellen. Zeldzame hondenrassen Zeldzame hondenrassen special. Gezondheidscheck bij de hond die je zelf kunt uitvoeren. Alledaagse verwondingen hond hoe te behandelen. Diarree hond wat te doen? 2011 2017 Ymbakker het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur.
Welkom bij kennel Siberian Beauty Siberian Beauty.
De juiste naam is Laika Samojedskaja ofwel de hond van het Samojedenvolk want de hond is genoemd naar een Noord Siberisch nomadenvolk. De samojeed werd gebruikt als veedrijver bij de rendierkudde bij de jacht op groot wild als lastdrager en als sledehond op plaatsen waar men het rendier niet als trekkracht kon inzetten. In 1924 werd de eerste samojeed in het Nederlandse Hondenstamboek ingeschreven en in 1932 werd de Nederlandse Samojeden Club opgericht.
Samojeden kennel Taigaro.
Om ze allemaal goed op te voeden voldoende lichaamsbeweging en aandacht te geven wonen een aantal van onze honden bij vrienden of kennissen zogenaamde mede-eigenaren. Onze eerste samojeed Taiga kwam in mei 1988 bij ons in huis. Met haar hebben we in 1991 ons eerste nestje gefokt en dochter Robber aangehouden. Onze kennelnaam is ontstaan uit het samenvoegen van hun namen. Ook wij waren ondertussen besmet met het samojedenvirus en zoals waarschijnlijk bekend bij samojedeneigenaren kom je hier niet meer van af. De eerste samojeed die wij geïmporteerd hebben uit Denemarken is Kaissa's Mister Hot Igloo Kayuk. Met Kayuk hebben wij veel shows gelopen in binnen-en buitenland met mooie resultaten. Ook heeft hij voor veel nakomelingen gezorgd.
bol.com Samojeed Kalender 2017 Avonside Publishing Ltd. 9781782088059 Boeken.
30% korting op Pampers. Gratis verzending vanaf 20 euro gratis retourneren bezorging waar en wanneer je wilt met artikelen. Auteur Avonside Publishing Ltd. Auteur Avonside Publishing Ltd. Uitgever Avonside Publishing Ltd. De Samojeed in het Russisch ook wel Laika Samojedskaja genoemd is een vrolijke gelukkige hond die altijd een glimlach op zijn gezicht schijnt te hebben daaarom heeft hij als bijnaam ook wel Smiley. Hoewel haar afkomst onduidelijk is is wel duidelijk dat de Samojeed zijn naam te danken heeft aan de Samojeden uit de Siberische toendra.
Samojeed.
Ze kunnen blaffen huilen en alles er tussenin. Ze doen dit ook veelvuldig dus woont u niet zo vrij en heeft u buren die zich snel storen aan geluid begin dan maar liever niet aan een samojeed. Na de dood van onze eerste samojeed Fellow kwam 9 maanden later Bamse bij ons in huis. Hoewel we ondertussen ook een sheltie hadden was er van overgaan op een ander ras geen sprake. Eens een samojeed altijd een samojeed en in ons geval eens een werktype altijd een werktype. We wilden graag weer een reu maar het werd een teefje.

Contacteer ons