Zoeken naar kooikerhondje

kooikerhondje
Het Kooikerhondje Zwarte Bellen Hoeve.
Het is een lief vrolijk en pittig hondje attent en intelligent dat in hoge mate bereid is voor de baas te werken. In huis vertoont het kooikerhondje een groot aanpassingsvermogen op zijn tijd rustig en bescheiden dan weer speels en bruisend van levenslust. Hij is goed waaks maar slaat alleen aan als er reden voor is.
Het Kooikerhondje.
Aan de Maas Januari 2012. Van huis uit is het kooikerhondje een werkhondje. Assistent van de kooibaas. Bewaker van huis en erf. Verdelger van mollen muizen en ratten. Het is een vrolijk en pittig hondje attent en inteligent dat in hoge mate bereid is. om voor de baas te werken. In huis vertoont het kooikerhondje een groot aanpassingsvermogen op zijn tijd rustig en bescheiden dan weer speels en. Hij is goed waaks maar slaat alleen aan als er een reden. Hij is gevoelig voor lawaai en harde woorden.
Kooikerhondje Pedigree.
30 30 60 60. Eerder een hond gehad? Gaan kinderen onder 16 jaar ermee wandelen? Over jouw ideale hond. Mini Klein Gemiddeld Groot Maxi. Van huis uit is het Kooikerhondje een werkhondje hij is de assistent van de kooibaas. De kooibaas vangt de eenden in een eendenkooi die aan het uiteinde is voorzien van een net. Het Kooikerhondje helpt hem door de aandacht van de eenden te trekken en ze zo de kooi binnen te lokken. Er zijn in ons land nog ruim honderd eendenkooien en in een aantal daarvan is een Kooikerhondje in functie. Daarnaast is het Kooikerhondje een bewaker van huis en erf en een verdelger van ratten mollen en muizen.
Het kooikerhondje De website van hetgroenegein!
Ons land kent negen hondenrassen de Nederlandse Herdershond kort ruw en langhaar de Nederlandse Schapendoes de Saarlooswolfhond de Hollandse Smoushond de Drentsche Patrijshond de Stabyhoun de Wetterhoun het Markiesje en het Nederlandse Kooikerhondje. Het kooikerhondje is dus een echt Nederlands ras. Van oudsher werd het gebruikt in de eendenkooien in ons land. Niet om te jagen op eenden maar om ze op aanwijzen van de kooibaas in alle stilte te lokken met hun wuivende witte staart. De tamme eenden waren gewend eten te krijgen zodra ze die witte staart boven een rietscherm uit zagen bewegen. En vlogen dus snel waarschijnlijk snaterend vanaf de grote vijver naar een van de armen van de eendenkooi. Met in hun kielzog nieuwsgierige wilde eenden. Maar helaas er wachtte hen iets anders dan eten.
Kooikerhondje Honden Page.
De Kooikerhondje behoort tot de Rasgroep Retrievers Spaniels en Waterhonden. Geschiedenis van de Kooikerhondje. Dit Nederlandse ras is nu ook erkend. Op 18 juni 1966 keurde de Raad van Beheer de voorlopige officiële raspunten van het Kooikerhondje goed. Met vele andere heeft Baronesse van Hardenbroek weer een parel aan de Nederlandse rassen toegevoegd. Men fokt het ras thans in behoorlijke aantallen van zeer goede kwaliteit de jaarlijkse Kooikerhondjes dag heeft een grote bijdrage geleverd aan de huidige positie van dit jachthondenras. Karakter van de Kooikerhondje.
Kooikerhondje Rasbeschrijving Informatie Startpunthonden.
Retrievers Spaniels en Waterhonden Schofthoogte. Reu 43cm Teef 40 cm Leeftijd. 12 13 jaar Gewicht. Rasbeschrijving van de Kooikerhondje. Dit zeldzame ras is ontstaan in Nederland in de jaren 1500. Kooikerhondjes werden gebruikt om op eenden te jagen. Na de Tweede Wereldoorlog was het kooikerhondje bijna uitgestorven. In 1943 begon de Barones von Hardenbrock van Ammerstol aan de zware taak om dit ras weer opnieuw van de grond te krijgen.
Vereniging Het Nederlandse Kooikerhondje Facebook.
Meer informatie zoals over hoe je je instellingen kunt aanpassen vind je hier cookiebeleid. Bekijk meer van Vereniging Het Nederlandse Kooikerhondje door je aan te melden bij Facebook. Stuur een bericht aan deze pagina kom meer te weten over geplande evenementen en meer. Als je geen Facebook-account hebt kun je er eentje maken om meer van deze pagina te kunnen bekijken. Bekijk meer van Vereniging Het Nederlandse Kooikerhondje door je aan te melden bij Facebook. Stuur een bericht aan deze pagina kom meer te weten over geplande evenementen en meer.
Kooikerhondje.
Voordat jagers de beschikking hadden over jachtgeweren waren ze aangewezen op de werkcapaciteiten van hun jachthonden. Denk aan het opjagen van wild door een meute Beagles of het aanwijzen van het wild door een Pointer. Het Kooikerhondje is een voorbeeld van hoe slim en effectief vroeger gejaagd werd. Met behulp van halftamme eenden werden wilden eenden de eendenkooi ingelokt.
Kooikerhondje Rassen Hondenplaza.
Op schilderijen van 17e eeuwse meesters o.a. Jan Steen zijn vaak spioenachtige hondjes te zien die veel lijken op het huidige kooikerhondje. Het ras werd vroeger ook wel het Willem de Zwijgerhondje genoemd naar een beroemd verhaal beschreven door geschiedschrijver Pieter Hooft.
Kooikerhondje Rassen Honden Hondenrassen.
Het Kooikerhondje is een ras dat hoort bij de staande jachthonden de spaniels en de retrievers. De honden zijn erg vrolijk sportief en oplettend. Gemiddeld worden deze honden 14 jaar oud. De schouderhoogte is ongeveer 40 cm en de teefjes zijn wat kleiner. Gemiddeld wegen de honden 12 kg. De vacht is middellang en de honden zijn geschikt als jachthond en gezelschapshond. Het ras staat bekend om de energie om zijn vriendelijkheid en om de oplettendheid. Het zijn sportieve honden die het heerlijk vinden om lekker te mogen bewegen.
Kennel van de Namidonk Het Nederlands Kooikerhondje.
Atlas van week tot week. Belenos van week tot week. Cybele van week tot week.
Kooikerhondje hondenrassen en eigenschappen.
Kooikerhondje Is bang van andere honden. Kooikerhondje gromt en blaft naar mij. Kooikerhondje toont agressie naar andere honden. Kooikerhondje bijt alles kapot. Kooikerhondje graaft putten en kuilen in de tuin. Kooikerhondje is te dik. Kooikerhondje komt niet als ik hem roep. Kooikerhondje trekt aan de lijn. Kooikerhondje wil niet eten. Kooikerhondje in een hondenbench. Kooikerhondje naar het hondenhotel. Kooikerhondje heeft een teek. Download hiergratis het rapport Zo Blijf Je Jouw Hond De Baas.

Contacteer ons